Politica

Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar de abuz in serviciu

Andrei Chiliman, primarul suspendat al Sectorului 1, este acuzat de acuzat intr-un nou dosar de abuz in serviciu si complicitate la distrugere. Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Andrei Chiliman este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, si complicitate la distrugere. In acest dosar se efectueaza cercetari si fata de alte persoane.

Andrei Chiliman, in exercitarea functiei de autoritate publica de primar, cu incalcarea atributiilor legale (dispozitii ale Legii administratiei publice locale si Regulamentului de organizare si functionare a Primariei sectorului 1), a dat ajutor unei persoane interesate sa distruga, in perioada 3 aprilie — 19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, constructiile monument istoric, anexe ale Palatului Stirbei, situat in centrul municipiului Bucuresti (Calea Victoriei).

„Concret, intre constructiile distruse se afla pivnita Palatului Stirbei, imprejmuirile si remiza (aripa de nord), repertoriate ca monumente istorice, precum si toate vestigiile care se regaseau in subteran, pentru care nu s-a obtinut niciun aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica. Actiunea de demolare a pus in pericol bunul imobil Palat Stirbei (monument istoric) si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca ajutorul a constat in aceea ca Andrei Chiliman a semnat, cunoscand ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, certificatul de urbanism pentru desfiintarea constructiilor nr. 4901/ 142/ V/ 42155. De asemenea, ajutorul dat pentru distrugere a constat si in aceea ca a semnat, cunoscand ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, autorizatia de desfiintare a constructiilor nr. 90 /04V/2891/08.

„Documentele au fost emise in conditiile in care, din Ordinul nr. 2534/ 17.09.2007 al Ministrului Culturii si Cultelor, publicat in Monitorul Oficial nr. 671/ 01.10.2007, reiese faptul ca s-a declasat din categoria imobilelor istorice de clasa A un singur imobil — cladire (la singular), nu si anexele de pe Calea Victoriei”, precizeaza DNA intr-un comunicat de presa.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Justitiei a anuntat ca niciun candidat la sefia DNA nu a fost acceptat, procedura de selectie va fi reluata

Ioana Badulescu

Premierul Tudose a propus restructurarea Guvernului in sedinta CEx al PSD. Decizia va fi luata la Iasi

Ioana Badulescu

MONICA MACOVEI candideaza la presedintie din postura de independenta

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult