-3.4 C
România
19 ianuarie 2022
Stiri locale

Andrei Panici, un trainer din Rep. Moldova, a murit intr-o excursie in Piatra Craiului

Accident dramatic în România. Andrei Panici, un cunoscut trainer de la Chişinău, magistru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, şi-a pierdut viaţa în urma unui teribil accident produs în munţii Carpaţi. Andrei Panici, în vârstă de 34 de ani, a alunecat şi a căzut într-o prăpastie. Salvatorii montani spun că zăpada proaspăt depusă a fost o capcană.

Andrei Panici si-a gasit sfarsitul intr-o expeditie in Valea Craiului. A alunecat si a cazut in gol. Turistul era cu sotia si alti 5 prieteni pe un traseu extrem de dificil, pe marginea unui hau de peste 200 de metri.

Grupul trecuse de portiunea cea mai periculoasa, cand zapada proaspat asternuta l-a pacalit pe Andrei, care a alunecat si s-a prabusit in gol. Andrei Panici, sotia sa si cativa prieteni plecasera intr-o excursie in Piatra Craiului. Nu era prima oara cand se aventurau pe trasee dificile, iarna. Asa ca au ales Brana Caprelor, un drum care, in sezonul rece, nu este recomandat turistilor. Zapada proaspat depusa a fost insa o capcana mortala pentru Andrei, scrie Pro TV.

Adama Arpad, salvator montan: „A nins o zapada umeda care s-a pus pe pereti si risca sa plece oricand, ca nu are baza. Asta s-a intamplat si acum: a fugit o avalansa, a ramas scocul liber si omul a facut o miscare gresita si a alunecat.”

Salvatorii au reuşit să ajungă la locul tragediei abia peste şase ore. „Vă daţi seama ce alunecare a fost. Acţiunea a fost destul de solicitantă şi oarecum temătoare din partea noastră, pentru că exista pericolul să rămână agăţat undeva în mijlocul peretelui”, a spus un alt salvator montan, Ciprian Lolu, pentru Pro TV.

Andrei Panici era un împătimit al expediţiilor montane, reuşise să ajungă pe Kilimanjaro şi intenţiona să meargă în munţii Caucaz. El era angajat al unei organizaţii neguvernamentale internaţionale, avea experienţă în organizarea trainingurilor, dezbaterilor şi altor evenimente dedicate în special tinerilor. Printre proiectele populare în care s-a implicat se numără şi „Hai la vot!”.

În 2005, Andrei Panici a fost ales magistru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, după ce s-a întors de la studii, pe care le făcuse la Universitatea Americană din Bulgaria.

Vestea că Andrei şi-a pierdut viaţa i-a cutremurat pe cei care l-au cunoscut. Reţele de socializare au fost inundate cu mesaje pline de durere.

Andrei Panici va fi condus pe ultimul drum miercuri.

Stiri pe aceeasi tema

Gheorghe Iacob, prorector la UAIC, acuza interventia politicului in universitati

Cristiana Petrariu Bota

Medicul Mircea Beuran va fi plasat in arest la domiciliu, a decis Tribunalul Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Gheorghe Nichita a fost la Primaria Iasi, insotit de avocatul Marius Striblea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult