Andrei Plesu, prima retrospectiva dupa anunata retragere din viata publica in favoarea unui plus de „radicalitate”
Life

Andrei Plesu, prima retrospectiva dupa anuntata retragere din viata publica in favoarea unui plus de „radicalitate”

In Dilema Veche a aparut prima retrospectiva a lui Andrei Plesu dupa anunata retragere din viata publica in favoarea unui plus de „radicalitate” pe care o va experimenta la alt nivel, in sfera actualitatilor aproape uitate, revenind la prima sa formatie de cultura, istorie si critica. 

Andrei Plesu a renuntat, de fapt, la a „bombani imprejurari si personaje” cu care nu are absolut nimic in comun.

In partea I din „Capodopere in dialog”, Andrei Plesu pune in dialog doua portrete: Portretul unei fete cu ramura de laur („Laura”), pictat de Giorgione in 1505, si Portretul unei tinere venetience, pictat de Dürer in 1506.

„Voi vedea, pina spre sfirsitul anului, daca cititorii vor fi de acord cu aceasta schimbare de program. (…) Voi pune pe taraba note despre ‘capodopere în dialog’, despre marile muzee ale lumii, despre artisti si opere de arta de pretutindeni”.

Ce altceva ar fi meritat sa „analizeze”?

O data pe saptamina, Andrei Plesu e liber. El, „singur si inactual”, pentru un altfel de public, un public cult sau care macar tinde catre cultura.

Cititi „Capodopere in dialog” – Partea I – in Dilema Veche.

Stiri pe aceeasi tema

Bogdan Bolohan a facut senzatie la ROMANII AU TALENT, sezonul 5: Dansul sunt eu!

Cristiana Petrariu Bota

Doctorul Adrian Bot, premiat cu echivalentul Premiului Nobel in Biotehnologie pentru Yescarta, tratamentul care va aduce o noua era in tratamentul cancerului: Noi, ca specie, nu mai suntem la cheremul evolutiei darwiniste

Ioana Badulescu

Iulia Vantur vorbeste despre nunta cu Salman Khan

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult