Locuri de munca in strainatate
Social

Angajari la Cluj. Zeci de locuri de munca scoase la concurs la fabrica de la Jucu

Se fac angajari la fabrica de la Jucu, judetul Cluj. Grupul Bosch scoate la concurs 340 de locuri de munca la fabrica de componente auto din licalitatea Jucu, dupa ce in ultimii doi ani si-a triplat productia. De precizat ca Bosch este unul dintre cei mai mari investitori germani din economia locala. Nu doar grupul german face angajari, mai multe companii multinationale, inclusiv romanesti organizand zilele acestea concursuri de angajare

Astfel, Bosch caută 340 de oameni pentru fabrica de componente auto din loca­li­tatea Jucu, judeţul Cluj, potrivit Agenţiei Judeţeane Pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Compania germană nu este singura care îşi caută forţă de muncă în Cluj, in conditiile in care companiile de IT se plâng că nu mai au de unde să angajeze personal calificat. De aceea, au început cursuri de calificare în IT pentru viitorii angajaţi, subliniza RFI pe pagina online.

Compania germana Bosch a anunţat că fabrica din Jucu şi-a triplat producţia de la inaugurare, din luna mai 2014. Cele mai multe joburi disponibile, peste 220, sunt pentru tehniceni operatori roboţi şi pentru funcţionari administrativi, însă germanii caută şi ingineri de producţie, ingineri automatişti, programatori de fabricaţie, şefi de secţie, electriceni sau programatori.

Fabrica Bosch a fost deschisă în parcul Tetarom din Jucu, în locul fabricii finlandeze de telefonie mobilă Nokia, care a fost subit închisă în 2011. Atunci, au rămas fără locuri de muncă aproximativ 3000 de oameni. Companiile care activează în parcurile industriale clujene par să prospere, spune directorul de marketing al societăţii care administrează parcurile Tetarom din judeţul Cluj, Adela Mîrza.

„Putem spune că asistăm la o relansare a producţiei şi economiei în general, în Cluj. Mai multe companii multinaţionale şi mai multe companii româneşti organizează zilele acestea concursuri de angajare”, a declarat Adela Mîrza, citata de RFI.

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată tot în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor soluţii de mobilitate, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru construcţii şi energie. La nivel global, grupul Bosch are aproximativ 375.000 de angajaţi şi vânzări de peste 70,6 miliarde de euro în 2015.

Intra pe site-l rfi.ro pentru cele mai importante stiri si analize ale zilei.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Sanatatii aduce precizari privind desfasurarea activitatii de transplant

Cristiana Petrariu Bota

Romanii sunt foarte multumiti de starea lor de sanatate, desi sunt fruntasi la capitolul mortalitate

Ioana Badulescu

Cutremur in Vrancea de 4.4 grade pe Richter

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult