Angajatii de la Finante si ANAF vor primi un spor la salariu pentru conditii vatamatoare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 13, 2019 13:16

Angajatii de la Finante si ANAF vor primi un spor la salariu pentru conditii vatamatoare

O ordonanta de urgenta publicata in Monitorul Oficial prevede ca angajatii din Ministerul de Finante vor primi un spor de 15% la salariu pentru conditii vatamatoare. Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a tinut sa explice ca plusul de bani pentru angajatii directiilor de finante vin in conditiile in care “ANAF-ul si Ministerul Finantelor duc greul acestei economii”.

Gradul de incarcare in cazul celor de la Finante ar fi de 134%. Insa, odata cu acest spor de 15% se vor mai reduce din diferentele salariale. Sunt oameni, in institutiile publice, pe aceleasi functii, dar cu castiguri diferite.

Initial, guvernantii voiau sa renunte la acest spor pentru a mai face rost de bani la buget.

Ministrul de Finante a declarat ca “este corect si moral” ca angajatii de la Finante si ANAF sa primeasca acest spor.

“Mi s-a parut un act corect, pana cand se va legifera si se va decide eventual anularea acestui spor. E bine, si corect, si moral fata de colegii mei de la Finante si ANAF sa primeasca acest spor. Totusi, sa nu uitam ca ANAF-ul si Ministerul Finantelor duc greul acestei economii, de la ei se asteapta si inacasari mai mari fata de planificat, pe ei vor fi ochii atintiti pentru a-si face planul, asa ca este corect sa avem o astfel de abordare”, a spus Eugen Teodorovici.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.