-1.1 C
România
25 noiembrie 2020
Angajatii de la ICR Paris, implicati in corespondenta rusinoasa catre Ambasada Romaniei, trebuie demisi - FADERE
Comunicate

Angajatii ICR Paris, implicati in corespondenta rusinoasa catre Ambasada Romaniei, trebuie demisi – FADERE

SCANDALUL INVITATIILOR CU DATE INTERNE TRIMISE DE ANGAJATII DE LA ICR PARIS CATRE AMBASADA ROMANIEI E DEPARTE DE A SE FI INCHEIAT. FADERE CERE MINISTRULUI DE EXTERNE DEMITEREA TUTUROR FUNCȚIONARILOR IMPLICAȚI ÎN CORESPONDENȚA RUȘINOASĂ DE LA PARIS.

FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa cere Ministrului de Externe Bogdan Aurescu, demiterea personalului din cadrul Institutului Cultural Român implicat în corespondența rușinoasă de la Paris. De asemenea, cerem demisia personalului din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document și s-a complăcut în caracterizarile celor de la ICR fără să reclame acest lucru la București.

Săptamâna aceasta, unul dintre invitații la întâlnirea comunității românești cu Președintele României Domnul Klaus Iohannis, ce urmează să aibă loc pe data de 10 februarie 2015, a primit un document în care conducerea ICR transmitea Ambasadei României pretențiile românilor din Paris, numindu-i scârboși, milogi, indezirabili.

„Această experiență este o rușine pentru România și pentru sutele de diplomați români care își fac munca cu onoare reprezentând țara cu cinste. Sperăm ca răspunsul Ministerului de Externe să fie imediat și să servească de exemplu tuturor diplomaților care încă nu înțeleg că ei sunt acolo ca să servească România și comunitățile românești din afara granițelor”, a declarat Daniel Țecu președintele FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa).

Stiri pe aceeasi tema

Gabriel Mutu, dupa intalnirea cu copiii din Parcul Drumul Taberei: Nu am avut parte de o emotie mai mare

Cristiana Petrariu Bota

Radu Zlati: Haideti sa inchidem ANAF, nu vom pierde nimic

Monica Macovei: Darius Valcov intareste fratia penalilor din PSD, trebuie sa plece prin demisie sau demitere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult