Ministrul Transporturilor despre protestul de la CNADNR: Sunt fosti directori, revolutionari de serviciu
Social

Angajatii de la Ministerul Transporturilor si-au primit salariile, dupa greva spontana de joi

Angajatii de la Ministerul Transporturilor si-au primit salariile, vineri, dupa ce cu o zi in urma au recurs la greva spontana cauzata atat de intarzierea salariilor, cat si de nivelul foarte mic al salariilor unor angajati si de angajarile preferentiale din cadrul ministerului. 

Amintim ca joi, mai multi angajati din Ministerul Transporturilor au oprit lucrul si au recurs la greva spontana. Angajatii au mers in cabinetul ministrului Transporturilor, Dan Costescu,unde i-au cerut plata salariilor si stoparea angajarilor preferentiale.

Salariatii l-au intrebat pe ministru de ce s-a intarziat plata salariilor si de ce este discrepanta salariala majora intre acestia si personalul angajat la cabinetele demnitarilor.

„Salariile sunt foarte mici in Ministerul Transporturilor si exista discrepante foarte mari intre noi si celelalte ministere fapt care a condus la plecarea a foarte multe persoane din cadrul Ministerului Transporturilor. Noi trebuia sa primim banii inca din 12 ianuarie, ministrul a avut toata disponibilitatea si a precizat ca maine primim banii. Un referent debutant primeste 900 de lei, am cerut eliminarea treptelor de salarizare in functie de avansarea in grad”, au spus angajatii ministerului Transporturilor pentru ziuanews.ro.

„Secretarele si consilierii de la cabinetele demnitarilor din cadrul Ministerului Transporturilor iau bani si de la alte companii. Toti sunt numiti in diverse consilii de administratii sau adunari generale ale actionarilor din cadrul companiilor si administratiilor subordonate Ministerului Transporturilor. Mai mult, secretarele si consilierii sunt angajati in cadrul unor companii. Cum pot sa lucreze secretarele in acelasi timp la cabinetele demnitarilor si in Autoritatea Rutiera Romana, Registrul Auto Roman sau Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti? Personalul angajat la cabinetele demnitarilor pleaca acasa cu cel putin 5.000 de lei/luna”, au mai spus angajatii MT, citati de ziuanews.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Avocata Alinei Bica, cercetata sub control judiciar

Cristiana Petrariu Bota

Ziua Limbii Romane. La Brasov se desfasoara Caravana Gaudeamus, in paralel cu festivalul Cerbul de Aur

Ioana Badulescu

Dragos Patraru, scos din sarite de atitudinea „imbecila” afisata de Anghel Iordanescu, de jucatori si de FRF: Mars, ma, mizeriilor!

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult