Ce spune un roman din Marea Britanie despre documentarul difuzat de Channel 4
Externe

Angajatorii din Marea Britanie, ingrijorati ca angajatii din UE vor pleca din tara in acest an

Angajatorii din Marea Britanie si-au aratat ingrijorarea ca angajatii din Uniunea Europeana vor pleca din tara in acest an ca urmare a votului britanicilor pro-Brexit. Peste un sfert dintre angajatorii britanici sunt ingrijorati ca angajatii din UE vor pleca in acest an, in conditiile in care acestia depind in mare masura de migranti si au probleme sa ocupe unele posturi, transmite Reuters. 

Potrivit unui raport oficial, peste un sfert din angajatorii britanici au declarat ca angajatii proveniti din alte state ale Uniunii Europene s-au gandit sa plece din companii sau din tara in 2017. In sectorul educatiei proportia este de 43%, iar in cel al sanatatii de 49%, potrivit unui sondaj efectuat in peste 1.000 de companii, efectuat de Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

Este de asteptat ca decizia votantilor de a iesi din Uniunea Europeana sa oblige companiile sa isi regandeasca strategiile de training, in perspectiva unui numar mai mic de angajati din UE, in viitor.

Potrivit statisticilor, angajatorii care depind in mare masura de migranti deja au probleme sa ocupe unele posturi. Astfel, 45% intre locurile de munca vacante la sfarsitul anului trecut erau in firme de retail si angro, industria prelucratoare, sanatate, industria ospitalitatii si servicii alimentare.

Citeste si: Marea Britanie nu garanteaza statutul cetatenilor europeni, dupa Brexit

Brexit pe 9 martie! Marea Britanie ar urma sa iasa din Uniunea Europeana in primavara anului 2019

Marea Britanie vrea sa puna taxa de 1.000 de lire pe an pentru muncitorii romani si sa limiteze numarul de migranti

Ce va obtine Romania pentru diaspora din Marea Britanie, pe fondul unui Brexit care va inchide piata muncii pentru straini

Stiri pe aceeasi tema

Marea Britanie: Rusia este responsabila direct pentru varsarea de sange din Siria

Ioana Badulescu

Locuitorii insulelor grecesti de la Marea Egee ar putea fi nominalizati la Premiul Nobel pentru Pace

Cristiana Petrariu Bota

TURCIA. Bilantul victimelor de pe Aeroportul din Istanbul este in crestere

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult