Angel Maria Villar este presedinte interimar al UEFA
Sport

Angel Maria Villar este presedinte interimar al UEFA

Vicepresedintele UEFA, Angel Maria Villar, va conduce forul european pana la organizarea unor alegeri sau pana la intrunirea Comitetului Executiv. Decizia vine dupa ce FIFA l-a suspendat pe presedintele Michel Platini din toate activitatile legate de fotbal pentru opt ani.

Marca.com titreaza ca UEFA nu a desemnat un presedinte interimar dupa suspendarea de 90 de zile primita, la 8 octombrie, de Platini din partea Comisiei de Etica a FIFA, asteptand o decizie definitiva in acest caz. Luni, presedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, si seful UEFA, Michel Platini, au fost suspendati pentru opt ani din toate activitatile fotbalistice de Comisia de Etica a forului mondial, pentru „conflict de interese” si „plata neloiala”.

Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter in 2011, pentru o activitate de consilier incheiata in 2002, fara contract scris. In aceasta situatie, Villar, 65 de ani, prim-vicepresedinte al UEFA, preia atributiile presedintelui UEFA. In schimb, la FIFA, camerunezul Issa Hayatou, vicepresedinte al forului mondial si presedinte al Confederatiei Africane de Fotbal (CAF), a preluat, la 8 octombrie, atributiile presedintelui Joseph Blatter, imediat ce elvetianul a fost supendat provizoriu pentru 90 de zile de Comsia de Etica. Alegerile pentru presedintia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

Stiri pe aceeasi tema

PARIURI SPORTIVE 1 DECEMBRIE 2013

Bogdan

TURNEUL CAMPIONILOR: Novak Djokovic s-a calificat in semifinale

Cristiana Petrariu Bota

CUPA DAVIS: ROMANIA – SUEDIA se va desfasura la Arenele BNR Bucuresti

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult