VREMEA DE SF. ANDREI 30 NOIEMBRIE - 1, 2 DECEMBRIE 2016. Prognoza meteo pentru mini-vacanta de Sf. Andrei si de Ziua Nationala 2016
Meteo

ANM a anuntat cum va fi vremea pana pe 14 decembrie

Vremea16 noiembrie – 14 decembrie. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani. Ultimele zile de toamna si primele de iarna, respectiv perioada 16 noiembrie – 14 decembrie, va aduce temperaturi normale din punct de vedere meteorologic.

Potrivit ANM, temperaturile se vor apropia de valorile normale in toate cele patru saptamani si nici cantitatile de precipitatii nu vor depasi normele obisnuite.

Estimarile au fost facute de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata – ECMWF, luandu-se in considerare media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii raportata la media perioadei 1993-2016. Totodata, ECMWF anunta ca femonenele extreme de scurta durata nu pot fi prognozate.

Saptamana 16.11.2020 – 23.11.2020 aduce valori termice apropiate de cele normale pentru acest interval de timp, dar regiunile nord-vestice pot inregistra temperaturi usor mai ridicate decat media normala a acestei perioade.

In schimb, cantitatea de precipitatii atmosferice cazute in aceste 7 zile pe suprafata Romaniei va fi mai ridicata, in special la munte si in zonele sud-vestice.

Saptamana 23.11.2020 – 30.11.2020 si ultima din aceasta toamna vine cu temperaturi normale pentru perioada sfarsitului de noiembrie, in toata tara. Nici cantitatile de precipitatii nu vor aduce surprize si se vor incadra in jurul celor normale.

Astfel, sfarsitul toamnei vine cu temperaturi normale pentru ultimele doua saptamani din acest anotimp, iar precipitatiile se vor incadra si ele in limitele obisnuite.
Saptamana 30.11.2020 – 07.12.2020, prima din sezonul rece, nu aduce shimbari majore, iar gradele din termometre se vor ridica pana la valorile normale pentru inceputul lui decembrie, pe toata suprafata Romaniei. Precipitatiile atmosferice se vor situa in apropierea celor normale pentru debutul iernii.

Saptamana 07.12.2020 – 14.12.2020 se dovedeste blanda cu romanii. Iarna incepe cu temperaturi usor mai ridicate decat cele firesti din aceasta perioada, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi si ele situate, in general, in jurul celor normale pentru a doua saptamana de decembrie, in toate regiunile.
Asadar, iarna incepe bland in tara noastra. Temperaturile vor fi normale in prima saptamana si chiar un pic mai ridicate in cea de a doua. Nu ne vor aduce surprize nici cantitatile de precipitatii din inceputul sezonului rece.

Related posts

Vremea se strica pana sambata seara, revin ploile si vijeliile in aproape toata tara

Ioana Badulescu

VREMEA SEPTEMBRIE: Temperaturile ating din nou 33 de grade Celsius

Lucy Ionesco

Vreme in racire accentuata in Romania. ANM: Vor fi temperaturi negative si ninsori in unele regiuni

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult