14.1 C
România
28 noiembrie 2021
METEO. Ciclonul Peter aduce iarna in Romania, de duminica sunt asteptate ninsori si temperaturi scazute
Meteo

ANM a anuntat cum va fi vremea pana pe 7 februarie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cum va fi vremea in urmatoarele zile, respectiv pana pe 7 februarie. Dupa codurile de viscol, vremea se incalzeste in aproape toata tara, iar temperaturile vor urca pana la 10-12 grade in weekend. 

Incalzirea vremii va incepe in regiunile sud-vestice, unde vor fi pana la 10 grade Celsius, urmand ca sambata si duminica aerul cald sa cuprinda treptat toata tara. Maximele vor ajunge la 10, chiar 12 grade Celsius.

Va prezentam prognoza meteo pana pe 7 februarie anuntata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

BANAT

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

CRISANA

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 6…8 grade, iar cea a minimelor pana in jurul a 0 grade. Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si una a minimelor intre -4 si -2 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a -1…0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 2 si 4 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul a -5…-4 grade. Temporar si cu caracter local se vor semnala precipitatii slabe, pe tot parcursul intervalului.

MARAMURES

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 4…6 grade, iar cea a minimelor pana spre -2…-1 grad. Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si cea a minimelor de -4…-3 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in 25 ianuarie si in perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, la sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 1 si 3 grade, iar cea a minimelor se va situa intre -5 si -3 grade. Local si temporar se vor semnala precipitatii slabe indeosebi in perioada 25 – 27 ianuarie si in intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spatii mai mici si cu caracter trecator si in restul intervalului.

DOBROGEA

Vremea va fi calda in prima zi cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor tinde spre o medie in jurul a 2 grade (in 27 si 28 ianuarie), in timp ce media valorilor termice nocturne va cobori -4…-2 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, pana in data de 1 februarie, regimul termic va fi in crestere, astfel maximele vor ajunge in medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2…4 grade. Apoi, va urma o noua tendinta de scadere treptata a temperaturilor, cele diurne urmand a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii in jurul a 0 grade.
In perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitatii pe arii extinse si local moderate si insemnate cantitativ, iar in restul intervalului, doar trecator si pe spatii mai mici vor mai fi precipitatii slabe.

MUNTENIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, pana in data de 1 februarie vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de 4…6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Precipitatii pe arii relativ extinse si posibil moderate cantitativ vor fi in jurul datei de 26 ianuarie, precum si in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

OLTENIA

Vremea se va raci usor in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, pana in data de 1 februarie, valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 7…8 grade, iar cea a minimelor pana spre -2…0 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de 5…6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Precipitatii pe arii relativ extinse si posibil moderate cantitativ vor fi in noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum si in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

LA MUNTE

In primele zile ale intervalului vremea se va raci semnificativ, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori in jurul a -8 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 0…2 grade, iar cea a minimelor pana spre -5…-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de -2…-1 grad si minime in jurul valorii de -7 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datei de 29 ianuarie si in perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

Stiri pe aceeasi tema

VREMEA IN IULIE: Prognoza meteo pentru perioada 6 – 19 iulie 2015

Cristiana Petrariu Bota

Vremea de Boboteaza si Sfantul Ion: Temperaturile vor urca sambata si duminica pana la 15 grade Celsius

Ioana Badulescu

VREMEA se mentine rece in toata tara, ANM a restrans Codul Galben de ploi, ninsori si vant

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult