ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol in mai multe judete. In Ajun de Craciun vor fi precipitatii in toata tara

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 21, 2018 19:59

ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol in mai multe judete. In Ajun de Craciun vor fi precipitatii in toata tara

PRECIPITATII ANUNTATE DE ANM INAINTE DE CRACIUN. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare Cod galben de ninsori si viscol pentru patru judete din Transilvania, respectiv o informare de precipitatii mixte, vant si polei in restul tarii.

Meteorologii au anuntat ca in intervalul 22 decembrie, ora 5:00 – 23 decembrie, ora 18:00, in zona montana a judetelor Satu-Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud si Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, temporar va ninge, stratul de zapada nou depus va fi consistent, iar vantul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. De asemenea, ninsoarea va fi viscolita si vizibilitatea va scadea semnificativ.

In acelasi timp, tot de sambata dimineata si pana duminica la ora 18:00, la munte, la altitudini indeosebi sub 1.500 de metri, vor fi precipitatii mixte in general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale, in general, de 50 – 55 km/h. Totodata, in zonele joase de relief din jumatatea de nord a tarii, temporar se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

ANM precizeaza ca, in cursul noptii de duminica spre luni (23/24 decembrie) si pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitatii in toate regiunile, mai insemnate cantitativ in zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.