ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol pentru zilele urmatoare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 21, 2018 13:43

ANM a emis Cod Galben de ninsori si viscol pentru zilele urmatoare

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica, mai multe atentionari de vreme rea pentru zilele urmatoare. Potrivit avertizarilor meteo, incepand de duminica de la ora 16:00 pana luni la ora 22:00 va fi in vigoare o informare meteorologica valabila pentru toata tara. In intervalul semnalat vor fi precipitatii moderate cantitativ mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, intensificari ale vantului.

In jumatatea de sud a tarii si in zona montana se vor cumula cantitati de apa de 10…15 l/mp si izolat, indeosebi in Dobrogea, 30…35 l/mp. Pana luni, in Dobrogea vor predomina ploile, iar in Banat, Crisana, sudul Olteniei, precum si in sudul si estul Munteniei vor fi precipitatii mixte. De luni, in celelalte regiuni si in sud si sud-est vor fi mai ales ninsori si se va depune strat nou de zapada.

Temporar vantul va avea intensificari in vestul si sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60…70 km/h.

De duminica seara de la ora 20:00 si pana luni la ora 11:00 va fi in vigoare un cod galben de ninsori valabil pentru Caras-Severin, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Valcea, si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brasov, Dambovita si Prahova.

De luni dimineata de la ora 05:00 si pana seara la ora 22:00 va fi in vigoare un cod galben de vant si ninsori viscolite pentru Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, unde vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala in general de 65…75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.