ANM a emis Cod Galben de vant puternic in mai multe judete, rafalele de vant pot atinge 90 km/h

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 6, 2017 10:22

ANM a emis Cod Galben de vant puternic in mai multe judete, rafalele de vant pot atinge 90 km/h

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineata, o avertizare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în zona de munte a cinci judeţe din nordul, sudul şi sud-estul ţării. Vizate sunt judetele Suceava, Buzau, Prahova, Arges si Dambovita. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 12:00, în judeţele Suceava, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge şi depăşi la rafală 70 – 90 km/h.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Codul Galben emis de ANM pentru judetul Suceava vizeaza zona de munte si este valabil vineri, 6 octombrie, pana la ora 12.00.

Se vor semnala: La peste 1700 m, în zona montană, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge si depăși la rafală 80…90 km/h. ANM precizeaza ca viteza vântului va fi în diminuare

O alta avertizare Cod Galben este valabila tot pana la ora 12.00 in zona de munte a judetelor Buzau, Prahova, Arges si Dambovita.

Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge și depăși la rafală 70 – 90 km/h.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.