ANM a emis Cod Portocaliu de canicula pentru mai multe judete, luni ploua

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 16, 2015 11:39

ANM a emis Cod Portocaliu de canicula pentru mai multe judete, luni ploua

Meteorologii au emis din nou o avertizare Cod Portocaliu de canicula. Duminica vom avea vreme calduroasa, caniculara in vestul, sudul si local in centrul tarii. Cerul va fi variabil, dar dupa-amiaza si noaptea vor veni averse cu fulgere in zonele montane, dar local si in celelalte regiuni, exceptand sud-estul tarii.

Cantitatile de apa vor depasi izolat 15-20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul poate lua aspect de vijelie in timpul ploilor iar maximele termice vor fi cuprinse intre 29 si 38 de grade Celsius. Luni, ploile vor cuprinde treptat toata tara. Vor fi mai ales averse, cu fulgere si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate si izolat va cadea grindina.

Judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu se vor afla duminica sub Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat, iar pentru alte 21 de judete din vestul, sudul si centrul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti, meteorologii au emis Cod Galben. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in cele cinci judete din sudul tarii se vor inregistra, duminica, temperaturi maxime de 37 – 38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.