ANM a emis o avertizare de ninsori si vant puternic in Dobrogea si Muntenia incepand de duminica dimineata

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 10, 2018 16:45

ANM a emis o avertizare de ninsori si vant puternic in Dobrogea si Muntenia incepand de duminica dimineata

Nu am scapat de iarna, desi ultimele zile au adus temperaturi extrem de generoase pentru aceasta perioada a anului. Ninsorile si vantul puternic cuprind, duminica, sudul si sud-estul tarii, dupa ce nordul Romaniei a fost acoperit de zapada. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de intensificari ale vantului si precipitatii predominant sub forma de ninsoare, incepand de duminica dimineata, pentru Muntenia si Dobrogea.

Astfel, informarea meteo de ninsori si vant puternic va intra in vigoare incepand de duminica, ora 06.00, si va fi valabila pana luni la ora 04.00. In intervalul mentionat in sudul si in estul Munteniei, precum si in cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general moderate cantitativ (10-15 l/mp).

Potrivit ANM, in intervalul mentionat se va depune strat de zapada, local mai consistent indeosebi in judetele Calarasi si Constanta.

Meteorologii atrag atentia ca vor fi intervale de timp in care ninsoarea va fi asociata cu intensificari ale vantului, cu viteze de 45-55 km/h, astfel incat aceasta va fi viscolita, iar vizibilitatea scazuta. Pe litoral vantul va depasi 60…65 km/h, iar precipitatiile vor fi mixte.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.