ANM avertizeaza ca vremea se va raci in zilele urmatoare, se intorc ploile si ninsorile

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 11, 2019 18:25

ANM avertizeaza ca vremea se va raci in zilele urmatoare, se intorc ploile si ninsorile

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca vremea se va raci in zilele urmatoare. Astfel, incepand din aceasta seara, se vor intoarce ploile si ninsorile in majoritatea zonelor tarii, astfel ca pentru 24 de judete, meteorologii au emis avertizare Cod Galben de ninsori si viscol, cu precadere in zona montana. Si in Bucuresti vremea se va raci, iar de marti seara va ninge.

Potrivit ANM, de luni seara si pana miercuri la ora 10.00 vor fi precipitatii si intensificari temporare ale vantului. In majoritatea zonelor tarii vor fi precipitatii si local se vor acumula cantitati cuprinse intre 10 si 20 l/mp. La munte, in Transilvania, in jumatatea de nord a Moldovei si in Maramures vor fi mai ales ninsori si lapovita si se va depune zapada. In Banat precipitatiile vor fi mixte, iar in Oltenia si Muntenia vor predomina ploile pana marti seara, apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze cuprinse in general intre 45 si 55 de kilometri la ora, dar mai ales la munte, in vestul si sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marti rafalele vor fi in jurul a 60-70 de kilometri la ora, spun meteorologii.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori, dar si viscol in zona montana, incepand de luni seara de la ora 22.00 pana miercuri la ora 02.00. Avertizarea cod galben vizeaza judetele Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara , Bacau, Vrancea si Buzau.

Potrivit meteorologilor, in zona montana vor fi ninsori importante cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. Vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 de metri, unde temporar rafalele vor depasi 80 – 90 de kilometri la ora si va fi viscol.

Ninsori si in Bucuresti

Meteorologii spun ca vremea se va raci si in Capitala. In a doua parte a noptii de luni spre marti, trecator va ploua slab, iar vantul va sufla cu pana la 30-35 de kilometri la ora. Temperatura minima va fi de 2-4 grade. Marti, vremea va fi inchisa si se va raci. Ziua, va ploua, iar in cursul noptii, treptat, ploaia se va transforma in ninsoare si este posibil sa se depuna strat de zapada de pana la 2-5 centimetri. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -1-0 grade.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.