19.5 C
România
25 septembrie 2023
Externe

Anonymous a inceput Operatiunea ISIS si a publicat date personale ale unor presupusi jihadisti

Hackerii de la Anonymous  au inceput operatiunea ISIS prin publicarea mai multor date personale ale unor supecţi care ar face parte din organizaţia teroristă. Informaţii despre mii de atacuri cibernetice şi detalii care îi vizează pe jihadişti au fost dezvăluite online cu hashtag-urile #opISIS şi #opParis, informează Mediafax, care citeaza The Independent.

Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupuşi jihadişti şi a făcut publice mai ales detaliile personale ale celor implicaţi în procesul de recrutare ISIS. Informaţiile personale ale supecţilor extremişti au început să apară după ce Anonymous „a declarat război” ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au făcut publică o listă de conturi pe Twitter şi site-uri pe care operază jihadiştii. Cel puţin o postare, văzută de jurnaliştii de la The Independent, conţine detalii personale, inclusiv adresa fizică a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa. Mai mult, Anonymous susţin că au atacat cu succes mii de conturi de pe reţele de socializare, iar mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse.

De la debutul „Operaţiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte. Activiştii par să îşi fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anuţat a fi „cea mai mare operaţiune” din istoria sa, ca răspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morţi. Anterior, hackerii axându-se în mare parte pe piratearea conturilor de social media. Cu toate acestea, nici unul dintre detaliile dezvăluite nu pot fi confirmate în mod independent, precizează jurnaliştii britanici. Datele ar putea fi eronate, dat fiind faptul că, în trecut, s-a mai întâmplat ca Anonymous să de-a greş.

Mesajul transmis de jihadişti la ameninţarea Anonymous

După declaraţia de „război” transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspus, pe un cont din aplicaţia de mesagerie Telegram, prin mesajul: „Nişte idioţi”. Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conţine şi „instructiuni” despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: „Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoaşteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter”.

Related posts

Brexit, incotro? Boris Johnson discuta la New York despre un posibil acord. Ce le-a spus jurnalistilor in avion

Ioana Badulescu

Alegerile parlamentare anticipate din Rep. Moldova nu pot fi organizate

Lucy Ionesco

Romania nu mai vrea in Schengen. Ponta a cerut sa se scoata de pe ordinea de zi a reuniunii JAI intrarea Romaniei in Schengen

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult