EconomieBreaking News

ANPC: Va fi confiscat profitul benzinariilor care au crescut nejustificat pretul carburantilor

Situatia tensionata creata in jurul benzinariilor de pe intreg cuprinsul tarii, dupa aparitia zvonurilor legate de o imnenta scumpirea a combustibililor, a atras atentia ANPC. Directorul acestei institutii ia in considerare sanctionarea tuturor proprietarilor de benzinarii care au crescut artificial preturile la benzina si motorina. El va propune ca acestor comercianti sa li se confiste profiturile obtinute de pe urma majorarii incorecte a preturilor de vanzare a combustibililor.

Horia Constantinescu a tinut sa precizeze ca a institutia pe care o conduce a primit numeroase sesizari din partea celor care s-au considerat afectati de deciziile benzinariilor si ca sanctiunea propusa „ar putea fi o masura mai dura decat o amenda de maximum 100.000 de lei”.

Multi clienti ai benzinariilor au remarcat cum „preturile carburantilor se modificau in fata lor”, astfel de initiative indoielnice ale comerciantilor putand fi incluse in randul practicilor comerciale incorecte.
„Am cerut motivarea preturilor. Luam nota explicativa clara de la fiecare dintre sefii punctelor de lucru. Daca vinzi stocurile vechi la alt pret, din punctul meu personal de vedere, vorbim de o practica comerciala incorecta. Cand vorbim de stocuri achizitionate in perioada in care nu se justifica nicio majorare, nu intelegem de ce s-a facut. Cu ANAF verificam documentele fiscale”, a declarat Horia Constantinescu.

Intrebat ce mesaj are pentru benzinarii care au crescut pretul nejustificat, el a raspuns ca atunci cand vor fi incheiate controalele, se iau in calcul sanctionarea pentru practici comerciale incorecte si ca vor fi emise decizii pentru fiecare in parte.

„Analizam daca unii dintre comercianti au majorat pretul doar pentru ca au facut-o si altii. Putem vorbi de o initiativa de tip cartelar, nu e nicio justificare daca vecinul a majorat pretul sa o fac si eu”, a afirmat Constantinescu.

Intrebat in legatura cu sanctiunile care pot fi aplicate, presedintele ANPC a raspuns ca este vorba despre incetarea practicilor comerciale incorecte si se ia in calcul confiscarea veniturilor obtinute cu pretul artificial majorat: „Aceasta sanctiune complementara e mai dura decat o sanctiune de pana la 100.000 de lei pe care cu siguranta o vom aplica.Masura complementara a retragerii banilor obtinuti in perioada contraventiei e la fel de dura daca suma e mai mare”.

Related posts

In Marea Britanie au fost confirmate alte doua cazuri noi de coronavirus

Lucy Ionesco

Iohannis va merge in STRADA pentru a discuta cu protestatarii. Concluzii dupa consultarile societatii civile de la Cotroceni

Lucy Ionesco

Scoli inchise toata saptamana in Bucuresti (28 februarie, 1 si 2 martie 2018). Cursurile vor fi reluate in scoli pe 5 martie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult