Antena 3 LIVE
Life

ANTENA GROUP A PRIMIT SOMATIE DE EVACUARE! ANAF cere eliberarea sediilor Antena in 4 zile

ANTENA GROUP a primit somatie de evacuare de la ANAF. Administratia Nationala de Administratie Financiara (ANAF) a somat luni Antena Group, care detine televiziunile Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV si Zu TV, sa evacueze sediul din soseaua Bucuresti – Ploiesti in termen de cinci zile lucratoare, potrivit unui comunicat emis ieri de Fisc.

Reprezentantii Antena au acuzat aseara, in direct, ca se ingradeste libertatea de exprimare si au declarat ca doreste „scoaterea Antenei 3 de pe piata” sau inchiderea postului. De precizat ca ANAF vizeaza doar sediul televiziunii, conform unei decizii judecatoresti emisa in urma cu un an si jumatate.

„ANAF si-a trimis agentii sa ne scoata din sediu”, a spus Alessandra Stoicescu. Potrivit acesteia, mai multe masini ale ANAF au venit la sediul Antenelor si agenti ai fiscului sunt in cladire.

Emisiunea moderata de Mihai Gadea a adus in platou, aseara, toate vedetele trustului, s-au citit mesaje de sustinere de la politicieni, actori, cantareti, jurnalisti, dar si de la „protestatari”. Desi nu s-a spus explicit, concluzia emisiunii maraton a fost ca oamenii vor/trebuie sa apere televiziunea prin proteste masive de strada.

Mihai Gâdea și Alessandra Stoicescu au explicat situația si in emisiunea „100 de minute”.

Directorul Antena 3 a precizat că agenții ANAF „au început să-i legitimeze pe unii dintre colaboratorii noștri, pe unii dintre cei care lucrează la Antena 3 și Antena 1, au început să le facă fotografii, de parcă erau infractori, și să dea niște ordine de evacuare, pe care nici nu au vrut să ni-l dea în mână, un ordin de evacuare că trebuie să părăsim toate clădirile din care emitem în termen de cinci zile. Atenția, în termen de cinci zile. În statul român, situația este în felul următor: s-a luat o decizie a instanței, am respectat această decizie a instanței din august 2014, instanță care făcea referire la condamnarea unor oameni la ani foarte grei de temniță- 10 ani, 8 ani- și, desigur, confiscarea sediilor Antena 3, Antena 1 și, de fapt, a cinci posturi de televiziune, fiindcă e vorba de confiscarea sediilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia și Zu TV. De atunci și până acum în fiecare zi am avut discuții la modul în care am putea să soluționăm această problemă cu avocații și am pus următoarea întrebare: ‘Dacă toate celelalte posturi de televiziune pot să funcționeze în clădiri ale statului și să plătească chirie, noi am putea să fim într-o situație similară?’. Am făcut foarte multe cereri la Ministerul de Finanțe, la Guvernul României, am făcut acte oficiale în care i-am întrebat dacă ar fi dispuși să ne închirieze aceste sedii, pentru că au fost confiscate din august 2014”.

Mihai Gadea a mai anuntat ca de luni seara transmisia in direct a emisiunii pe net este la liber. Pana acum, trustul percepea pentru acest serviciu o taxa de 1 euro. „Din aceasta seara renuntam la taxa caci s-ar putea sa ne vedeti numai pe net de acum”, a declarat Gadea.

In acelasi timp, Oana Stancu a cerut sprijinul premierului Ciolos si reia ideea ca trustul lui Voiculescu a facut cerere in repetate randuri pentru a plati chiria ceruta si a ramane in sediu

„Antena 3, in urias pericol” si un cronometru care arata ca mai sunt 4 zile de emisie, potrivit mesajelor afisate pe ecran.

Dana Grecu a facut apel la „reactii” internationale, umane, colegiale fata de actiunea ANAF impotriva trustului Intact

Va prezentam mai jos comunicatul oficial al ANAF:

„Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi, 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate.

Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cu modificarile ulterioare”.

Stiri pe aceeasi tema

Serialul Dallas a mai pierdut un actor! Ken Kercheval, cel care l-a interpretat pe Cliff Barnes, a murit la varsta de 83 de ani

Cristiana Petrariu Bota

MPFM SEZON 4. Madalina, mai cocheta decat a fost vazuta vreodata in Casa

Delia Ion

Sexologul Gabriela Marin: Vaginismul, o afectiune in general nediagnosticata de medicii ginecologici. Cum poate fi tratata

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult