Breaking News

Antibiotice Iasi a castigat licitatia organizata de Comisia Europeana pentru un un produs strategic de maxima importanta pentru tratamentul infectiilor asociate noului coronavirus

Antibiotice Iasi a castigat licitatia organizata de Comisia Europeana pentru un produs strategic de maxima importanta pentru tratamentul infectiilor asociate noului coronavirus. In consecinta, Antibiotice Iasi va pune la dispozitia Europei un produs strategic de maxima importanta pentru tratamentul infectiilor asociate COVID-19, este vorba despre produsul AmoxiPlus care va fi livrat, la solicitarea tarilor europene, in 2,75 milioane de flacoane, intr-un interval de 12 luni.

Comisia Europeana a finalizat recent licitatia prin care asigura tarilor membre stocurile necesare, pentru cel de-al doilea val al pandemiei, cu antibiotice betalactamice (amoxicilina cu acid clavulanic si piperaciclina cu tazobactam).

„Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa faca ceea ce stie mai bine. Antibiotice pune la dispozitia Europei un produs strategic de maxima importanta pentru tratamentul infectiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitatia cu un pret de bun simt, de 1,19 euro/flacon, oferind tarilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infectiilor bacteriene si nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experienta si know- how de 65 de ani in producerea pulberilor sterile injectabile. Insa, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus a pietelor europene, livrarile se vor efectua avand in vedere in primul rand acoperirea nevoii de medicamente antiinfectioase pentru pacientii din Romania. Ne respectam contractele, asigurand continuitatea livrarilor catre partenerii nostri nationali”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

Amoxicilina cu acid clavulanic, alaturi de piperaciclina cu tazobactam, reprezinta principalele produse recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii in tratamentul antiinfectios.

Castigarea licitatiei a presupus obtinerea unui punctaj maxim prin indeplinirea cumulativa a patru conditii esentiale: calitate, termen valabilitate, pret, rapiditate/promptitudine in livrare.

Antibiotice este singura companie farmaceutica din Romania care detine un flux de productie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat in 1955. Standardele de calitate implementate pe acest flux de productie au fost recunoscute si avizate FDA SUA (Food and Drug Administration).

Produs de peste 30 de ani, acest antibiotic de generatie superioara este vandut de Antibiotice Iasi in spitalele din Romania, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen.

Stiri pe aceeasi tema

SALARIZARE. Noua lege a salarizarii va ajunge in Parlament in decembrie. Ministerul Muncii: Angajatii cu salarii mici vor avea salarii majorate cu pana la 70%

Cristiana Petrariu Bota

Romanii din China au ajuns pe Aeroportul Otopeni, autoritatile i-au trecut printr-un culoar special

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Tudor Popescu: Citu nu avea voie sa-si dea demisia in contextul crizei coronavirusului! PSD va beneficia enorm din acest episod ridicol

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult