Externe

Antipod de la Bombardier, avionul viitorului! De la New York la Paris face doar 12 minute. FOTO

Antipod de la Bombardier este cu siguranta avionul viitorului. Noua aeronava a lui Charles Bombardier este capabila sa atinga viteza de 24 Mach si este, astfel, de 12 ori mai rapida decat Concorde. Spre exemplu, de la New York la Paris ajunge in 12 minute, iar de la New York la Tokyo ajunge in doar 22 de minute.

Modelul Antipod ar putea transporta pana la zece oameni, pe o distanta de 20.000 de km in mai putin de o ora. Un astfel de dispozitiv ar functina cu un sistem de sine magnetice, ceea ce l-ar catapulta efectiv in atmosfera. Aeronava ar fi plasata pe niste sine paralele care lanseaza masinaria propriu-zisa folosind un camp magnetic foarte puternic.

Avionul are si un sistem de rezerva, un set de rachete aditionale care functioneaza cu oxigen lichid sau cherosen. Motoarele impresionante ale acestei aeronave l-ar putea propulsa la o viteza de zece ori mai rapida decat viteza sunetului (12,340 km/h).

Unlike the Skreemr, the Antipod would be able to take off directly from any airfield by using reusable rocket boosters. These rockets would attach to the wings of the Antipod and provide enough thrust to lift off, climb to 40,000 feet, and reach Mach 5Aeronava poate parcurge, spre exemplu, distanta de la New York la Paris in doar 12 minute, de la New York la Tokyo in 22 de minute, de la New York la Dubai in 22 de minute sau de la New York la Shanghai in 24 de minute.

Un avion supersonic de linie va fi lansat de Airbus. Pasagerii vor ajunge de la Londra la New York in doar 1 ora

Aspectele negative ale acestui tip de zbor ar fi zgomotul asurzitor care ar fi trimis pe Pamant, dar si caldura pe care ar degaja-o la lansare. Momentan, avionul este conceput pentru domeniul militar si mediul afacerilor.

Charles Bombardier uimeste cu o noua inventie de aeronava capabila de a atinge viteza de 24 Mach, de 12 ori mai rapid decat Concorde. Modelul, numit Antipod, ar putea transporta pana la zece oameni, pe o distanta de 20.000 de km in mai putin de o ora. Un astfel de dispozitiv ar functina cu un sistem de sine magnetice, ceea ce l-ar catapulta efectiv in atmosfera. Aeronava ar fi plasata pe niste sine paralele care lanseaza masinaria propriu-zisa folosind un camp magnetic foarte puternic.

The engineer behind the Skreemr jet has unveiled another radical, much faster design for future air travel. Charles Bombadier latest concept jet is capable of reaching Mach 24 - more than twice the speed of the Skreemr and 12 times faster than Concorde

Senzor de 250 MP de la Canon care permite distingerea scrisului de pe un avion aflat la 18 km distanta

Avionul are si un sistem de rezerva, un set de rachete aditionale care functioneaza cu oxigen lichid sau cherosen. Motoarele impresionante ale acestei aeronave l-ar putea propulsa la o viteza de zece ori mai rapida decat viteza sunetului (12,340 km/h). Aspectele negative ale acestui tip de zbor ar fi zgomotul asurzitor care ar fi trimis pe Pamant, dar si caldura pe care ar degaja-o la lansare. Momentan, avionul este conceput pentru domeniul militar si mediul afacerilor.

Articole asemănătoare

Lantul de magazine Tesco din Marea Britanie a limitat numarul de produse ce pot fi cumparate

Teodora Badescu

Top Forbes al celor mai bogati monarhi din lume

Lucy Ionesco

UE a propus 19 iunie ca data de incepere a negocierilor pentru BREXIT

Delia Ion