Programul de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele si concursurile nationale – CPEECN – a fost lansat in luna septembrie a acestui an de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Centrul National pentru Politici si Evaluare in Educatie – CNPEE – anunta ca activitatile de formare pentru prima serie, care cuprinde 23 de grupe de cursanti, se vor desfasura incepand cu data de 18 decembrie 2020, conform calendarului comunicat prin email, fiecaruia dintre acestia. Toate cadrele didactice care au fost selectate (admise) pentru parcurgerea Programului de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele si concursurile nationale, care nu au fost notificate pentru prima serie de formare mentionata, vor fi informate, pana cel tarziu la data de 26.02.2021, prin intermediul emailului, de catre echipele de formatori, cu privire la perioada in care vor participa la cursuri.
Regulamentul pentru sesiunea de formare a profesorilor din programul dedicat celor care vor sa participe la corectarea lucrarilor de la evaluarile nationale sau examenele nationale prevede, printre altele, ca dascalii nu trebuie sa inregistreze cursurile.
Dupa parcurgerea si absolvirea programului de formare, acreditat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si asigurat de catre CNPEE, in parteneriat cu toate casele corpului didactic, profesorii dobandesc calitatea de membri ai CNPEECN – corpul de profesori evaluatori pentru examenele si concursurile nationale.
Membrii CPEECN sunt cadre didactice care isi desfasoara activitatea de predare-invatare-evaluare atat in mediul urban, cat si in cel rural, in unitatile de invatamant prescolar, primar, gimnazial, respectiv liceal – filierele teoretica, vocationala si tehnologica, informeaza edupedu.ro.
O data cu dobandirea acreditarii, cadrele didactice se pot inscrie sa faca parte din comisiile de evaluare de la examenele nationale. Activitatea nu este una voluntara, ci este remunerata prin indemnizatii.
MEC a realizat, prin CNPEE, regulamentul pentru sesiunea de formare a cadrelor didactice din cadrul acestui program.
Beneficiarul cursurilor are obligatia, potrivit contractului incheiat, sa nu inregistreze activitatile cuprinse in serviciul de formare profesionala prin orice mijloace tehnice audio-video.
Toate documentele pot fi consultate pe site-ul CNPEE