Probleme la detasarea in scoli. Ministrul Educatiei, precizari despre salarizarea profesorilor, masterul didactic, invatamantul profesional dual
Examene

Anunt al Centrului National pentru Politici si Evaluare in Educatie cu privire la regulamentul pentru sesiunea de formare a profesorilor

Programul de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele si concursurile nationale – CPEECN – a fost lansat in luna septembrie a acestui an de Ministerul Educatiei si Cercetarii. 

Centrul National pentru Politici si Evaluare in Educatie – CNPEE – anunta ca activitatile de formare pentru prima serie, care cuprinde 23 de grupe de cursanti, se vor desfasura incepand cu data de 18 decembrie 2020, conform calendarului comunicat prin email, fiecaruia dintre acestia. Toate cadrele didactice care au fost selectate (admise) pentru parcurgerea Programului de formare a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele si concursurile nationale, care nu au fost notificate pentru prima serie de formare  mentionata, vor fi informate, pana cel tarziu la data de 26.02.2021, prin intermediul emailului, de catre echipele de formatori, cu privire la perioada in care vor participa la cursuri.

Regulamentul pentru sesiunea de formare a profesorilor din programul dedicat celor care vor sa participe la corectarea lucrarilor de la evaluarile nationale sau examenele nationale prevede, printre altele, ca dascalii nu trebuie sa inregistreze cursurile.

Dupa parcurgerea si absolvirea programului de formare, acreditat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si asigurat de catre CNPEE, in parteneriat cu toate casele corpului didactic, profesorii dobandesc calitatea de membri ai CNPEECN – corpul de profesori evaluatori pentru examenele si concursurile nationale.

Membrii CPEECN sunt cadre didactice care isi desfasoara activitatea de predare-invatare-evaluare atat in mediul urban, cat si in cel rural, in unitatile de invatamant prescolar, primar, gimnazial, respectiv liceal – filierele teoretica, vocationala si tehnologica, informeaza edupedu.ro.
O data cu dobandirea acreditarii, cadrele didactice se pot inscrie sa faca parte din comisiile de evaluare de la examenele nationale. Activitatea nu este una voluntara, ci este remunerata prin indemnizatii.

MEC a realizat, prin CNPEE, regulamentul pentru sesiunea de formare a cadrelor didactice din cadrul acestui program.

Beneficiarul cursurilor are obligatia, potrivit contractului incheiat, sa nu inregistreze activitatile cuprinse in serviciul de formare profesionala prin orice mijloace tehnice audio-video.

Toate documentele pot fi consultate pe site-ul CNPEE

 

 

 

Related posts

ADMITERE UMF 2018: Fiica ministrului Educatiei a picat examenul la Facultatea de Medicina din Cluj

Ioana Badulescu

NOUL COD FISCAL: Impozit pe profit din 2016 pentru scolile private

Lucy Ionesco

Ana Maria Dogaru, studenta in anul 6 la UMF Iasi, a castigat premiul Erasmus oferit de Liga Studentilor din Strainatate

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult