22.8 C
România
4 octombrie 2023
Ministerul Finantelor: Impozitul pe venit va scadea la 10%, TVA la 18%, se ia in calcul si reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice
Economie

Anunt de la Ministerul de Finante privind taxele si impozitele

Ministerul Finantelor Publice, prin vocea ministrului Anca Dragu, a anuntat ca, in viitorul apropiat, taxele si impozitele nu vor fi modificate. Ministrul Dragu a tinut sa sublinieze ca elementul esential al unei economii este predictibilitatea.

Anca Dragu a adaugat ca firmele si persoanele fizice doresc sa stie din timp ce impozite si taxe vor plati in urmatorul, pentru a planifica investitii.

„Nu intentionam modificarea vreunui impozit in viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzactie pentru darea in plata, dupa cum stiti. Impozitul pe tranzactii ramane asa cum e in Codul Fiscal”, a declarat ministrul Finantelor.

„Despre fiscalitate în general aş vrea să spun că predictibilitatea este elementul principal într-o economie. Firmele şi cetăţenii trebuie să ştie din vreme care sunt impozitele şi taxele pe anul următor pentru a-şi putea face propriile bugete de investiţii. O firmă poate vrea să se extindă, vrea să investească, la fel şi o persoană. Deci predictibilitatea şi sustenabilitatea fiscală sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun început”, a adaugat Anca Dragu.

Potrivit ministrului Finanţelor, institutia pe care o conduce incearca sa creasca oferta interna pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin masurile de relaxare fiscala.

„Ceea ce încercăm în acest moment să facem şi reuşim este să creştem oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii interne stimulate prin măsurile de relaxare fiscală. De ce spun că reuşim. Vedeţi că la cinci luni investiţiile străine directe au crescut cu 15 la sută, au trecut de un miliard de euro. Avem plusuri semnificative în industrie, în toate domeniile. Cumva, într-adevăr, oferta ţine pasul cu cererea stimulată prin aceste măsuri luate acum un an prin noul Cod Fiscal”, a conchis Dragu.

 

Related posts

Georgescu, BNR: Indisciplina financiara produce tensiuni in economie si un grad ridicat de indatorare al firmelor

Lucy Ionesco

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Pagube de miliarde de euro in scandalul noxelor. Credibilitatea Europei, stirbita

Lucy Ionesco

Salariul minim din Romania ar putea creste cu 7%. De asemenea, salariile din invatamant vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult