Ministerul Finantelor: Impozitul pe venit va scadea la 10%, TVA la 18%, se ia in calcul si reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice
Economie

Anunt de la Ministerul de Finante privind taxele si impozitele

Ministerul Finantelor Publice, prin vocea ministrului Anca Dragu, a anuntat ca, in viitorul apropiat, taxele si impozitele nu vor fi modificate. Ministrul Dragu a tinut sa sublinieze ca elementul esential al unei economii este predictibilitatea.

Anca Dragu a adaugat ca firmele si persoanele fizice doresc sa stie din timp ce impozite si taxe vor plati in urmatorul, pentru a planifica investitii.

„Nu intentionam modificarea vreunui impozit in viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzactie pentru darea in plata, dupa cum stiti. Impozitul pe tranzactii ramane asa cum e in Codul Fiscal”, a declarat ministrul Finantelor.

„Despre fiscalitate în general aş vrea să spun că predictibilitatea este elementul principal într-o economie. Firmele şi cetăţenii trebuie să ştie din vreme care sunt impozitele şi taxele pe anul următor pentru a-şi putea face propriile bugete de investiţii. O firmă poate vrea să se extindă, vrea să investească, la fel şi o persoană. Deci predictibilitatea şi sustenabilitatea fiscală sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun început”, a adaugat Anca Dragu.

Potrivit ministrului Finanţelor, institutia pe care o conduce incearca sa creasca oferta interna pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin masurile de relaxare fiscala.

„Ceea ce încercăm în acest moment să facem şi reuşim este să creştem oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii interne stimulate prin măsurile de relaxare fiscală. De ce spun că reuşim. Vedeţi că la cinci luni investiţiile străine directe au crescut cu 15 la sută, au trecut de un miliard de euro. Avem plusuri semnificative în industrie, în toate domeniile. Cumva, într-adevăr, oferta ţine pasul cu cererea stimulată prin aceste măsuri luate acum un an prin noul Cod Fiscal”, a conchis Dragu.

 

Articole asemănătoare

BNR mentine dobanda de politica monetara la nivelul minim istoric

Lucy Ionesco

Uzina Dacia de la Mioveni se inchide in conditiile epidemiei de coronavirus, angajatii intra in somaj tehnic

Lucy Ionesco

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Negocieri dure intre Guvern si sindicalisti pe legea salarizarii

Lucy Ionesco