Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie
Economie

Anunt de la Ministerul Finantelor privind platforma de transparenta bugetara

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a anuntatat ca toate institutiile statului vor avea publice toate cheltuielile, pana pe 15 august. Potrivit declaratiilor facute de ministrul Finantelor, utilizatorii platformei de transparenta bugetara vor avea la dispozitie informatii precum denumirea completa, codul de identificare fiscala, trezoreria unde are deschise conturile fiecare institutie sau tipul de activitate.

Astfel, toate cele 13.700 de institutii publice inregistrate pe platforma de transparenta bugetara a Ministerului Finantelor vor utiliza pana in data de 15 august sistemul de declarare a executiilor bugetare, a declarat miercuri Anca Dragu, ministrul Finantelor.

Ministerul Finantelor mai precizeaza ca in luna aprilie a introdus pe platforma de transparenta bugetara fisele celor peste 13.700 de institutii publice care se regasesc in baza de date.

Astfel, utilizatorii au la dispozitie informatii precum denumirea completa, codul de identificare fiscala, trezoreria unde are deschise conturile fiecare institutie, adresa de corespondenta sau tipul de activitate.

Platforma transparenta-bugetara.ro include date pentru institutii de la gradinite pana la ministere sau camere ale Parlamentului. Acestea pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, precum tableta sau telefoanele inteligente.

Vezi si: ANAF vinde apartamente de lux in Cartierul Francez. Cat costa cel mai ieftin apartament

FORMULARUL 394, „simplificat” de ANAF de la 9 la 18 pagini 

Stiri pe aceeasi tema

Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii a crescut pentru a plati salariile si pensiile marite

Cristiana Petrariu Bota

Legea insolventei persoanelor fizice, promulgata de presedinte. Conditii pentru a cere falimentul personal

Cristiana Petrariu Bota

Programul Prima Casa a intrat in vizorul FMI si ar putea fi redus: Reprezinta un risc la adresa stabilitatii sistemului bancar romanesc

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult