La Iasi se deschide un laborator de biologie moleculara special amenajat pentru testarea probelor in vederea detectarii Covid-19
Social

Anunt important facut de Universitatea de Medicina din Iasi

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iasi marcheaza, saptamana aceasta, deschiderea oficiala a festivitatilor organizate cu prilejul Zilelor UMF Iasi 2016. UMF Iasi sarbatoreste, in perioada 7-9 decembrie, 137 de ani de la infiintare, peste 30 de evenimente fiind programate pe parcursul celor 3 zile, la care sunt invitati sa participe studenti, cadre didactice, dar si iesenii interesati.

Astfel, primul eveniment va fi deschiderea festiva a Zilelor UMF – 137 de ani de invatamant medical la Iasi, ce va avea loc intre orele 10:00 si 12:00 in Aula „George Emil Palade”. In deschiderea manifestarii, rectorul UMF, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, va tine un cuvant de deschidere. Mai apoi, va avea loc conferinta „Arta Chirurgului. Chirurgia Artei” sustinuta de prof. dr. Ion Christian Chiricuta si criticul de arta Adrian Buga.

Apoi, intre orele 12:00 si 16:00, invitatii vor participa la vernisajul expozitiei de pictura „Vivat Academia”, in holul Aula „George Emil Palade”, organizat de Asociatia „Contemporanii” din Bucuresti, dupa care ziua se incheie cu o expozitie de carte medicala, moment in care vor avea loc lansari de carte ale Editurii „Grigore T. Popa”, in Muzeul de Istorie a Medicinei (Rotonda UMF), in prim-plan fiind lansarea tratatului „Istoria Universala a Medicinei si Farmaciei” de Radu Iftimovici.

Te-ar putea interesa si: O studenta de la UMF Iasi i-a spus lui Iohannis ca nu sunt suficiente posturi pentru absolventi. Ce a spus presedintele

Prorectorul UMF Iasi: De ce rezidentii nu-si spun oficial nemultumirile?

Joi, 8 decembrie, va avea loc deschiderea festiva a celei de-a XII-a editii a Congresului International de Medicina Dentara pentru Studenti si Tineri Medici „STOMis 2015”, in Aula „George Emil Palade”, si Balul Iernii, la care va participa rectorul UMF Iasi pentru a oficia ceremonia, urmat de o decernare a titlurilor de Profesor Emerit al UMF Iasi, un spectacol caritabil in folosul copiilor de la Bogdanesti oferit de studentii SSMI si expozitia HANDMADE IN BOGDANESTI (in Holul BCU). Congresul va avea loc in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iasi.

Vineri, 9 decembrie, se va sustine o sesiune de comunicari stiintifice denumita „Granturi Interne” si un workshop organizat de Scoala Doctorala denumit „De la teorie la practica in cercetarea doctorala”, ambele in Aula „George Emil Palade”.

De asemenea, in cadrul Zilelor UMF Iasi, in perioada 7 – 9 decembrie, in Sala Academiei Romane Iasi, are loc IMPROVE – Prima Conferinta cu participare nationala dedicata stiintei imbunatatirii marketingului medical si comunicarii intre profesionistii din sistemul sanitar si profesionistii de marketing. Desfasurata sub egida Academiei Romane, filiala Iasi, conferinta este organizata de UMF Iasi – Catedra de Pneumologie, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi – Facultatea de Constructii si Instalatii, Departamentul BMTM, Colectivul de Economie si Marketing, cat si Colegiul Medicilor Iasi.

Totodata, miercuri 7 decembrie, incepand cu ora 16:00, in Amfiteatrul Clinicii Pneumologie va avea loc workshopul pentru asistentele medicale intitulat „Ingrijiri terminale (comfort care): cand, cum si de ce?”.

Stiri pe aceeasi tema

DOSARUL REFERENDUMUL: Primul termen pentru judecarea apelului, pe 28 septembrie

Cristiana Petrariu Bota

Masinile Renault Clio din Romania, rechemate in service cu probleme la frana

Cristiana Petrariu Bota

METEO. Temperaturile vor scadea la nivelul intregii tari, la munte vor fi precipitatii mixte

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult