Anunt NASA
IT/Stiinta

Anunt NASA despre planeta Marte, intr-o conferinta de presa. LIVE

NASA va face un anunt, luni, in cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii institutieii urmand a vorbi despre o „descoperire majora” legata de planeta Marte. Cel mai probabil, NASA va anunta ca a descoperit apa pe planeta Marte. In tot acest timp, retelele de socializare sustin ca NASA ar urma sa faca un anunt despre forme de viata extraterestra. 

„Misterul planetei Marte rezolvat? Aflaţi luni în conferinţa de presă de la sediul central al NASA din Washington, ce va fi transmisă live de televiziunea online NASA TV şi pe site-ul agenţiei, nasa.gov.”, este anunţul făcut pe Twitter care a intrigat pe toată lumea, scrie sursa citată.

La conferinţa de presă vor participa: Jim Green, director de ştiinţa planetelor la sediul central al NASA, Michael Meyer, cercetător principal pentru programul de exploare al planetei Marte, din cadrul NASA, Lujendra Ojha, de la Georgia Institute of Technology din Atlanta, Mary Beth Wilhelm de la Ames Research Center in Moffett Field, din California, şi de la Georgia Institute of Technology, şi Alfred McEwen, cercetător principal al High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE), în cadrul University of Arizona din Tucson.

PUTETI URMARI NASA LIVE MAI JOS

CNN menţionează că NASA a mai organizat astfel de conferinţe atunci când a prezentat descoperiri ştiinţifice majore. În cadrul unui astfel de eveniment, NASA a anunţat, în iulie, descoperirea unei noi exoplanete, numită Kepler-452b, despre care susţin că este remarcabil de asemănătoare cu Terra.

După anunţul privind conferinţa, presa internaţională a început să speculeze pe marginea descoperirii majore pe care Agenţia spaţială americană ar putea să o facă luni.

Astfel, potrivit publicaţiei britanice The Independent, NASA ar putea să anunţe că a descoperit apă pe planeta Marte. În acest sens, se face referire la faptul că la conferinţa de presă vor participa Alfred McEwen, care în luna iulie a publicat un studiu despre activitatea din craterul Gale de pe planeta Marte, şi Lujendra Ojha, care a colaborat la rândul său cu McEwen şi care a sudiat posibilitatea existenţei apei pe planeta roşie.

De altfel, încă din 2011, specialiştii de la NASA anunţau că au descoperit pentru prima dată urme ce ar putea dovedi prezenţa apei în stare lichidă pe Marte, o descoperire ce oferea noi perspective pentru explorarea planetei roşii şi pentru organizarea unor expediţii cu echipaj uman pe aceasta.

Pe de altă parte, anunţul NASA referitor la această descoperire ştiinţifică majoră, care va fi făcută publică luni, a dat naştere pe reţelele de socializare la numeroase speculaţii privind identificarea unor forme de viaţă extraterestre.

„Deci, va fi despre Marţieni, nu-i aşa?”, se întreabă Jacqueline, o utilizatoare a platformei online Twitter.

„@NASA Ar fi bine să fie despre extratereştri”, a scris Bart, un alt utilizator al Twitter.

De altfel, în urmă cu doar câteva decenii, oamenii de ştiinţă considerau ideea vieţii extraterestre ca fiind una improbabilă, însă, în prezent, NASA crede că este doar o chestiune de timp până când savanţii vor descoperi dovezi ale vieţii pe alte corpuri cereşti din Sistemul Solar. În acest sens, Agenţia spaţială americană se concentrează, în prezent, pe detectarea unor eventuale urme de viaţă pe Marte, în timp ce Agenţia Spaţială Europeană (ESA) analizează Luna, se spunea într-un articol despre panspermie ce a fost publicat în august în revista ştiinţifică britanică New Scientist, citat de dailymail.co.uk.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu publicat în luna aprilie în revista Geophysical Research Letter, Marte are câteva mii de gheţari îngropaţi sub scoarţa sa acoperită de praf, care au împreună o cantitate de apă suficient de mare pentru a acoperi întreaga suprafaţă a acestei planete cu un strat de gheaţă ce ar avea grosimea de 1,1 metri, informa la momentul respectiv Reuters.

Oamenii de ştiinţă încearcă de foarte multă vreme să înţeleagă felul în care Marte s-a transformat dintr-o planetă caldă, umedă, probabil asemănătoare cu Terra, în istoria ei timpurie, în planeta rece, uscată şi deşertică din zilele noastre.
Marte ar fi pierdut de-a lungul istoriei circa 87% din cantitatea ei totală de apă. În prezent, cele mai mari rezervoare de apă cunoscute de pe Marte se află în calotele ei polare.

Stiri pe aceeasi tema

Aplicaţii mobile utile în timpul Campionatului Mondial 2014

Teodora Badescu

S-au descoperit nori de apa in jurul unui corp ceresc din afara Sistemului Solar

Bogdan

Galaxy S8 si Galaxy S8+, lansate de grupul sud-coreean Samsung la New York. Ce pret vor avea noile telefoane S8

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult