VISE COPII
Social

Anunt pentru parinti! Stimulentul de insertie a fost majorat in ultima sedinta de Guvern

Anunt important pentru parinti! Stimulentul de insertie a fost majorat, in sedinta de Guvern de miercuri, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presa al Cabinetului Grindeanu. Stimulentul de insertie se acorda parintilor care se intorc la locul de munca inainte de finalizarea concediului de crestere a copilului.

Prevederea adoptată de Guvern se referă la majorarea la 650 de lei a cuantumului stimulentului de inserție, drept acordat părinților care se întorc la activitatea profesională înainte de finalizarea concediului pentru creșterea copilului. Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017.

Persoanele care se află în concediul pentru creşterea copilului şi aleg să revină la muncă înainte de terminarea acestuia au dreptul la o sumă lunară numită stimulent de inserţie. Valoarea acestuia a ajuns, în 2016, la jumătate din indemnizaţia minimă pentru creşterea copilului. Până la 1 iulie, acesta se calcula prin raportare la indicatorul social de referinţă.

Parintii trebuie sa stie si ca persoanele care au realizat venituri impozabile timp de 12 luni în ultimii doi ani anterior naşterii copilului pot să obţină concediul de creştere a copilului (CCC) pentru o perioadă de doi ani (sau trei pentru copilul cu handicap), potrivit Legii nr. 66/2016.

Vezi ce alte masuri a mai adoptat Guvernul in ultima sedinta

Stiri pe aceeasi tema

Probleme la MEDIAPRO. 32 de persoane sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Cristiana Petrariu Bota

Noaptea Muzeelor ofera un program divers publicului. Mesajul lui Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Sebastian Ghita a scapat de filaj luni seara, pe DN 1. S-ar putea cere mandat de arestare in lipsa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult