Cand se dau pensiile de Craciun 2018 - Anunt facut de ministrul Muncii cu privire la pensiile din decembrie
Social

Anunt privind Legea pensiilor si varsta de pensionare facut de presedintele Camerei Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a adus o serie de precizari privind Legea pensiilor si varsta de pensionare. Liderul PSD a explicat ca pana in 2020 pensia va fi de 1770 de lei, iar cu privire la modificarea varstei de pensionare, acesta a precizat ca se va lucra la acest aspect, dar astfel incat sa nu mai fie discrepante intre pensii.

„Este foarte important sa eliminam nedreptatile din legea pensiilor. Sunt reguli de bun simt nerespectate. Pana in 2020 pensia va fi de 1770 de lei. Nu s-a discutat de modificarea varstei de pensionare. O vom avea, dar cu argumente serioase. Vrem sa nu mai fie asemenea discrepante intre pensii. Sunt oameni care au muncit 30 de ani si au pensii mici. Sper ca in aceasta sesiune parlamentara sa adoptam legea pensiilor. Nicio pensie nu va scadea, pentru ca este un drept castigat la care nu umblam. Ne intereseaza ca pensiile care sunt mici si foarte mici sa inceapa sa creasca”, a anuntat Dragnea.

Si asta nu e tot. Dragnea s-a referit si la Pilonul II de pensii. „Orice masura care se ia trebuie sa ii ajute pe romani. Nu e vorba de masuri impotriva unui sistem sau a unei companii. Obiectivul nu e sa ne certam cu acele companii. Fara patima si cu analiza se vor prezenta masuri. Am cerut sa avem acces la cifre. Cand vedem cifrele, vedem daca trebuie facut ceva. Nu se nationalizeaza, nu se inchid”, a spus Dragnea care a inceput razboiul si cu cei din Opozitie.

„Imi e greu sa comentez asemenea ineptii ale opozitiei. Noi facem bani si ii impartim romanilor. Ei spuneau sa taiem salarii si pensii”, a incheiat liderul PSD.

Vezi si: O noua Lege a Pensiilor, in lucru la Ministerul Muncii. Toate pensiile aflate in plata vor fi recalculate

LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT – Cuantumul pensiilor militare se actualizeaza in fiecare an cu rata medie anuala a inflatiei

Stiri pe aceeasi tema

Schimbari pentru soferi! Ce prevede norma pentru aplicarea OUG 54/2016 privind politele RCA, in vigoare in 23 decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Cum ar fi aratat Romania daca in 1990 revenea la monarhie

Bogdan

INALTAREA DOMNULUI. Traditii si obiceiuri de Ispas, la 40 de zile dupa Paste. De Inaltare este si Ziua Eroilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult