-0.5 C
România
8 decembrie 2021
Externe

Anunt-surpriza din Marea Britanie. Vaccinarea anti-coronavirus ar putea incepe inainte de Craciun

Veste surpriza din Marea Britanie. NHS incepe pregatirile astfel incat vaccinarea anti-coronavirus sa debuteze inainte de Craciun, potrivit unui e-mail trimis de catre directorul NHS (National Health System) si publicat de Daily Mail.

Potrivit documentului citat, autoritatile din Marea Britanie sunt gata sa implementeze inainte de sarbatori programul national de vaccinare impotriva COVID-19. Primii care vor fi imunizati sunt angajatii din domeniul medical.

Anuntul vine pe fondul unei cresteri exponentiale a infectarilor cu COVID-19 in intreaga Europa, inclusiv in Marea Britanie. Cu restrictii regionale, Regatul Unit a depasit in ultimele zile 20.000 de infectari pe zi, iar dumincia a inregistrat aproape 20.000 de cazuri. Si numarul deceselor este in crestere.

Serviciul National de Sanatate (NHS) ar putea lansa, astfel, o prima campanie de vaccinare anti COVID-19 pentru personalul sau in urmatoarele cateva saptamani. Guvernul britanic se pregateste pentru un program national de vaccinare inainte de sfarsitul acestui an, desi niciun vaccin nu a fost autorizat pana acum sa fie introdus in uz. Potrivit The Daily Mail, seful NHS a solicitat intr-un e-mail adresat personalului sa se planifice un program national de vaccinare inainte de Craciun. Prioritate va avea personalul medical din prima linie.

Practic, guvernul condus de Boris Johnson anunta ca toti angajatii din sistemul medical din Marea Britanie se vor vaccina impotriva coronavirusului peste cateva saptamani, anunta Guvernul Marii Britanii.

Un e-mail al directorului NHS anunta un program de vaccinare national, care va avea loc inainte de Craciun si inaintea incheierii acordului post-Brexit. Toti spera ca la finalul intregului demers, Boris Johnson sa relaxeze restrictiile sociale impuse in prezent.

„NHS ne-a anuntat sa ne pregatim de un program de vaccinare al intregului staff medical. Ultimele vesti primite din partea laboratoarelor de cercetare anunta ca vom avea vaccinul gata anul acesta si prioritari in procesul de vaccinare sunt cei din staff-ul medical”, spune Glen Burley, CEO al spitalului George Eliot, NHS Trust.

De precizat ca Guvernul a introdus noi legi care ii permite Marii Britanii sa ocoleasca legile Uniunii Europene privind aprobarea noului vaccin, chiar si inaintea incheierii acordului post-Brexit, de pe 31 decembrie.

Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul din Suedia mai are doua sanse pentru a vota un premier, altfel primavara va aduce alegeri anticipate

Cristiana Petrariu Bota

The Independent: Trupele NATO, tot mai aproape de un conflict cu armata rusa

Cristiana Petrariu Bota

Vladimir Jirinovski, nationalist rus: Moldovenii sunt romani! Noi, rusii, le-am dat numele de moldoveni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult