Social

DOSARUL APA NOVA: Tarifele in Bucuresti, marite pentru mita. Consilierii Primariei primeau bani pentru voturi in CGMB

DOSARUL APA NOVA: Scandal de amploare la compania Apa Nova, acuzata ca dadea mita pentru a-si putea mari tarifele in Bucuresti. Potrivit procurorilor citati de Digi 24, compania Apa Nova avea propriul serviciu de informatii, mecanism in care fosti agenti erau platiti sa spioneze angajatii companiei, ca o masura de siguranta ca angajatii nu vorbesc despre actiunile ilegale care se petreceau in cadrul Apa Nova. DNA precizeaza mita ar fi mers pana la varful Primariei Capitalei, inclusiv in interiorul CGMB, astfel ca toti consilierii ar fi primit bani pentru voturi in cazul unor proiecte importante.

Potrivit DNA, numele primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, apare si in dosarul Apa Nova. Informatia iese la iveală în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea lui Costin Berevoianu, a fostului trezorier PNL Vlad Moisescu si a omului de afaceri Ovidiu Semenescu.

Procurorii anticorupție spun că Vlad Moisescu s-ar fi întâlnit de mai multe ori cu primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în biroul acestuia, și ar fi discutat despre proiectele care urmau să vie votate în Consiliul General al Capitalei. Procurorii au interceptat discuții între cei doi, potrivit unor surse judiciare.

Vlad Moisescu i-ar fi spus lui Sorin Oprescu totul despre proiectele care urmau să fie votate în consiliul de la Primăria Capitalei, potrivit anchetatorilor, inclusiv felul în care consilierii ar fi urmat să voteze, mai transmite Digi 24.

În referatul cu propunerea de arestare a celor trei suspecți din dosarul Apa Nova, Sorin Oprescu nu are nicio calitate.

Bucurestenii platesc cea mai scumpa apa din Romania

Actualizare 14.30. În referatul procurorilor se arată de asemenea că bucureștenii plătesc cea mai scumpă apă din România din cauza contractelor care nu erau deloc avantajoase pentru municipalitate. Între 300 și 500 de mii de euro s-ar fi primit pentru aceste contracte păguboase, spun anchetatorii.

Procurorii amintesc și de o cutumă la nivelul Primăriei Capitalei și la nivelul consilierilor care votează proiecte importante sau de patrimoniu.

„La nivelul Consiliului General al Municipiului București toți consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul ședințelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială sau aflate în afara cadrului legal. Aceasta este o practică notorie în mediu”, se arată în referatul DNA.

Este așadar posibil ca această anchetă să se extindă și la unii dintre consilieri.

Stiri pe aceeasi tema

Zsolt Torok, ultimul alpinist roman ramas la baza de pe Everest, a fost evacuat

Cristiana Petrariu Bota

Noua Lege a justitiei a ajuns in Parlament, cele trei proiecte reduc masiv din prerogativele presedintelui Romaniei

Ioana Badulescu

Doi muncitori au murit prinsi sub un mal de pamant surpat la Snagov

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult