APPLE VEHICUL AUTONOM
IT/Stiinta

Apple Inc. va testa trei vehicule autonome din modelul Lexus RX450h

Gigantul informatic Apple Inc. este pe punctul de a se alatura companiilor care intentioneaza sa lanseze autovehicule autonome dupa ce a primit de la Department of Motor Vehicles, Autoritatea de reglementare a transporturilor din SUA, autorizatia de a testa un astfel de produs in statul California.

Autorizatia respectiva se refera la testarea cu un numar de sase soferi a trei vehicule din modelul Lexus RX450h produse in 2015.

Desi Apple nu a recunoscut niciodata pana acum ca este interesat sa produca automobile , in ultimii ani grupul a recrutat zeci de experti in industria auto iar autorizatia emisa de DMV ofera un indiciu cu privire la planurile Apple.

„Aceasta confirma ceea ce se zvonea de multa vreme, Apple analizeaza posibilitatea de a intre pe segmentul autovehiculelor autonome” a declarat Chris Theodore, fost vice-presedinte la Ford Motor Company si Chrysler. Acordarea acestei autorizatii pentru efectuarea de teste nu inseamna insa in mod automat ca Apple vrea sa construiasca un automobil. „Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legatura cu tehnologia vehiculelor autonome” a apreciat Chris Theodore.

Un purtator de cuvânt de la Apple a refuzat sa faca orice comentarii evocând o scrisoare trimisa la finele anului trecut catre National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), autoritatea care se ocupa de siguranta traficului in SUA. „Compania investeste semnificativ in studiul automatizarii si este incântata de potentialul sistemelor automate in multe domenii, inclusiv in sectorul transportului” a declarat atunci Steve Kenner, responsabil pentru integritatea produsului la Apple.

Desi nu a confirmat oficial, Apple se alatura unei liste in crestere de producatori auto traditionali, companii din sectorul tehnologie si start upuri care testeaza autovehicule autonome in California, in ideea de a fi prima firma care ofera autovehicule autonome pentru publicul larg. Printre companiile care au primit autorizatia de a teste autovehicule autonome se numara Google, Ford Motor Co, Volkswagen AG, Daimler AG, Tesla Motors Inc si General Motors Co, relateaza Agerpres.

Stiri pe aceeasi tema

Antonia, primul functionar public virtual din Romania. Proiectul de inteligenta artificiala permite depunerea de cerer online la Primaria Cluj

Ioana Badulescu

Facebook – cea mai mare retea de socializare din lume – are noi reguli

Corina Alexandru

Rebels and Rulers, cea mai mare conferinta de branding din regiune, va reuni la Bucuresti speakeri internationali, antreprenori, marketeri si specialisti IT

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult