Aproape toate stirile pe surse sunt minciuni! Despre programul de imbecilizare prin intermediul presei, cu Valentin Jucan. VIDEO
Breaking News

Aproape toate stirile pe surse sunt minciuni! Despre programul de imbecilizare prin intermediul presei, cu Valentin Jucan. VIDEO

Membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, a lansat o campanie prin care vrea sa combata „programul de imbecilizare nationala” la care sunt supusi romanii prin intermediul presei. Valentin Jucan a realizat o serie de filmulete, pe care le-a postat atat pe Youtube, cat si pe Facebook, in care vorbeste despre rolul televiziunii si radiolului.

Reprezentantul CNA trage un semnal de alarma cu privire la viteza cu care s-a produs „OTV-izarea si manelizarea romanilor”.

Totodata, Valentin Jucan sustine ca „aproape toate stirile pe surse sunt minciuni care au ca scop unic defaimarea unei persoane publice”, iar dupa ce sunt difuzate, nimeni nu mai cauta sa vada daca sunt si reale. De asemenea, Jucan considera ca stirile prezentate ca „Breaking News” de cele mai multe ori sunt „false stiri importante”.

„Ei bine, daca anuntul nu se concretizeaza, inseamna ca tocmai ati fost inselati. (Voi) continua sa spun lucrurilor pe nume, fiindca imi pasa de cat adevar si cata minciuna vor fi numarate anul acesta pe buletinele de vot”, conchide Jucan.

Iti recomandam si: Presa din Romania e dominata de frica, pe o piata in cadere libera. Jurnalismul de calitate, in doze tot mai mici

„De altfel, chiar Dan Diaconescu, acum cativa ani, recunostea acest lucru. Dar nu el este unicul responsabil. Primul vinovat este CNA-ul care nu a reactionat. Totusi, ideea desfiintarii institutiei este o prostie. Nu, nu desfiintarea CNA-ului este solutia, ci schimbarea lui, reformarea fundamentala a Consiliului este solutia, astfel incat sa poata proteja din nou interesul publicului si nu al politicienilor”, sustine Valentin Jucan.

Acuratetea alegerilor locale si parlamentate tine de nivelul de imbecilizare

Reprezentantul CNA vorbeste si de ce a demarat proiectul tocmai in an electoral: „pentru ca acuratetea alegerilor locale si parlamentate tine de nivelul imbecilizarii voastre. Cu cat sunteti mai supusi acestei forme extreme de manipulare, cu atat mai usor veti fi manevrati in momentul in care va trebui sa va exercitati un drept fundamental: dreptul la vot”.

Jucan spune ca cea mai mare parte a presei le fura romanilor, in mod deliberat, libertatea de a vota in cunostinta de cauza.

„Emisiunile care au ca principiu prostitutia morala sau chiar promovarea unei forme de prostitutie sexuala au fost doar inceputurile. Ne-am distrat o perioada pe seama lor; acum au ajuns sa invadeze aproape toate posturile. (…) Prezenta lor constanta le-a transformat in cauze juste, in comportamente firesti.

Violul, bataia, incestul, familia degradata, toate par ca sunt mizilicuri”, mai spune Jucan.

Despre jurnalistii inchipuiti, singuri la o masuta, comentand presa de a doua zi

Membrul CNA mai precizeaza ca, imediat dupa aparitia acestor emisiuni, au aparut si „masutangii”, adica „jurnalisti inchipuiti, singuri la o masuta, in fata camerei, seara, comentand presa de a doua zi. La inceput au fost si ei nostimi. Acum au devenit justitiari”.

Citeste si: Libertatea presei in Romania, in coborare cu 7 locuri in clasamentul mondial realizat de Reporters sans Frontieres

„Cu ei ai parte de judecata cea mai rapida: in cateva minute se da verdictul: prost, idiot, smenar, bou, ciumpalac, hot, borfas etc. Totul este realizat cu determinarea ca dumneavoastra sa nu mai ganditi; doar o fac ei pentru voi! Trebuie numai sa acceptati faptul ca teoriile lor reprezinta adevarul absolut. Asa ca nu mai aveti nevoie de ratiune. Mai mult, limbajul folosit de acestia, fiind unul de autobaza (ei zic ca ‘este pe intelesul tuturor’), va poate da senzatia de multe ori ca sunteti razbunati, in raport cu personajele tocate.

Acesta este momentul in care, in sinea voastra, va spuneti: ‘mama ce bine i-a zis-o’. De fapt, in realitate, acesta este momentul in care va opriti din a mai rationa si incepeti sa transformati jurnalistul in cauza in ‘unicul detinator al adevarului’. Si uite asa, votul dumneavoastra este furat”, explica membrul CNA.

Stirile Breaking News de cele mai multe ori sunt false

Valentin Jucan vorbeste si despre „breaking news-uri” si informatiile obtinute „pe surse”. In opinia lui, primele sunt „false stiri importante”, iar cele din urma sunt minciuni cu scopul de a defaima o persoana publica.

„In cazul breaking news, vi se servesc, de cele mai multe ori, false stiri importante. Nu, acelea nu sunt esentiale. Ele va sunt prezentate fie pentru a va forta sa credeti ca o actiune a unui om politic sau partid este importanta, fie pentru a acoperi o adevarata stire, cu impact negativ in societate. Oricare varianta ar fi, minciuna se numeste, iar dumneavoastra veti vota cu ea in minte.

Cazul Colectiv este un breaking news, atacurile teroriste sunt subiecte de breaking news, demisia unui ministru sau a intregului Guvern, astea sunt subiecte de breaking news, nu conferintele de presa de la partide in care politicienii, de fapt, vorbesc intre ei”, sustine Jucan.

Aproape toate stirile pe surse sunt minciuni

„Cand este vorba de formula ‘stire pe surse’, trebuie sa stiti urmatorul lucru:
da, exista stiri pe surse, numai ca cele adevarate sunt bine verificate inainte de difuzare, prin urmare ele se si confirma. Din pacate, in presa noastra, aproape toate stirile pe surse sunt minciuni care au ca scop unic defaimarea unei persoane publice. Sunt difuzate, apoi nimeni nu mai cauta sa vada daca sunt si reale”, subliniaza Jucan.

Reprezentantul CNA sustine ca, atunci cand un telespectator aude ca persoana X este cercetata de DNA, se gandeste imediat „uite, inca un corupt nenorocit”.

„Ei bine, daca anuntul nu se concretizeaza, inseamna ca tocmai ati fost inselati. (Voi) continua sa spun lucrurilor pe nume, fiindca imi pasa de cat adevar si cata minciuna vor fi numarate anul acesta pe buletinele de vot”, incheie Jucan.

Articole asemănătoare

Agentia Europeana a Medicamentelor: Este aproape imposibil sa avem vaccinul in 2020

Teodora Badescu

Legea salarizarii in MApN: Cum se modifica salarizarea in armata, inclusiv pentru soldati si gradati. Explicatii oferite de general Nicolae Ciuca, seful Statului Major General

Lucy Ionesco

Codul Portocaliu de ger se mentine si in zilele urmatoare, meteorologii avertizeaza ca va continua sa ninga. Pe 1 si 2 Martie temperaturile vor cobori sub minus 22 de grade

Ioana Badulescu