Arabii de la Qatar National Bank au cumparat Finansbank

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 22, 2015 22:14

Arabii de la Qatar National Bank au cumparat Finansbank

Arabii au cumpărat o bancă din România. Finansbank, prezenta și pe piața din România, a fost cumpărată de arabii de la Qatar National Bank, cel mai mare grup bancar din regiunea Golfului Persic.

Anuntul a fost facut marți de cei de la Qatar National Bank, care au cumpărat participația de 99,91% din acțiunile băncii turcești Finansbank deținută de grupul bancar elen National Bank of Greece pentru suma de 2,7 miliarde de euro (2,95 miliarde de dolari), transmit agentiile de presa internationale.

Tranzacția a fost aprobată de consiliile directoare ale celor două bănci precum și de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), principalul acționar al băncilor elene, a precizat Qatar National Bank într-un comunicat de presă. Finalizarea tranzacției, care depinde de aprobarea aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare, este așteptată să aibă loc în prima jumătate a anului viitor.

„Această tranzacție este un pas semnificativ în viziunea Qatar National Bank de a deveni un lider în Orientul Mijlociu și Africa până în 2017 și o bancă de talie mondială până în 2030”, a informat directorul general de la Qatar National Bank, Ali Ahmed Al-Kuwari.

Cel mai mare grup bancar elen, National Bank of Greece (NBG), prezent și pe piața din România, a decis să-și vândă întreaga participație deținută la subsidiara sa profitabilă din Turcia, Finansbank, pentru a-și acoperi deficitul de capital relevat în urma publicării testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.