8.3 C
România
22 februarie 2024
China ar fi impus restrictii la publicarea unor lucrari de cercetare privind originile noului coronavirus
Breaking NewsSocial

Arctic Gaesti se inchide temporar din cauza unui focar de coronavirus, toti angajatii vor intra in somaj tehnic

Compania Arctic a anuntat sambata seara ca inchide temporar fabrica de la Gaesti, dupa ce zeci de angajati au fost depistati pozitiv la coronavirus. Toti angajatii fabricii din Gaesti vor intra in somaj tehnic pentru intreaga perioada in care liniile de productie raman inchise, anunta compania intr-un comunicat.

Liniile de lazi frigorifice vor reincepe productia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere in data de 25 mai. Intre timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfectie.

La fabrica din Gaesti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, dupa ce compania Arctic a decis sa testeze mai multi angajati, in urma unui prim caz inregistrat la data de 7 mai.

Toti cei confirmati pozitiv sunt asimptomatici si sunt spitalizati, sub atenta monitorizare a autoritatilor medicale locale.

Arctic este liderul pietei de electrocasnice din Romania si este unul dintre cei mai importanti angajatori si exportatori ai Romaniei.

Compania detine cea mai mare fabrica de electrocasnice din Europa continentala, unitatea de la Gaesti producand pana in prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice.

Comunicatul Arctic:
„In calitate de lider al pietei de electrocasnice din Romania si de unul dintre cei mai importanti sustinatori ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajati, compania Arctic prioritizeaza sanatatea si siguranta acestora, a partenerilor de afaceri si a consumatorilor.

La fabrica din Gaesti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, in urma unei proceduri de testare initiata de compania Arctic, dupa primul caz raportat pe data de 7 mai.

Arctic a luat decizia de a inchide fabrica, cu efect imediat.

Toti cei confirmati pozitiv sunt asimptomatici si sunt spitalizati, sub atenta monitorizare a autoritatilor medicale locale.

Liniile de lazi frigorifice vor incepe productia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai. Intre timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfectie.

Toti angajatii fabricii din Gaesti vor intra in somaj tehnic pentru intreaga perioada in care liniile de productie raman inchise, iar diferenta pana la salariul net corespunzator fiecarei pozitii va fi acoperita de Arctic.

Angajatii care au intrat in contact cu persoanele afectate au fost informati si sunt in prezent in autoizolare pentru a reduce raspandirea virusului. Compania Arctic continua sa monitorizeze situatia si evolutia cazurilor confirmate si respecta toate recomandarile oficiale facute de autoritatile locale de sanatate din Romania.

In calitate de jucator major al pietei de electrocasnice, sanatatea este prioritatea noastra principala si aplicam cu cea mai mare responsabilitate toate masurile de preventie. Depunem in permanenta toate eforturile pentru a depasi aceasta perioada plina de provocari cu intreruperi minime ale productiei si serviciilor, pentru a raspunde nevoilor societatii si asigurand in acelasi timp sanatatea tuturor angajatilor, a partenerilor de afaceri, a consumatorilor si a comunitatilor locale. Am initiat proactiv testarea ca o masura suplimentara de siguranta la cele deja existente in toate facilitatile noastre. Punem in aplicare o serie de masuri stricte si proactive, asa cum rezulta si din inspectiile sanitare intreprinse si lucram in stransa cooperare cu autoritatile sanitare locale si centrale, pentru a preveni raspandirea virusului si a proteja sanatatea angajatilor nostri. Ramanem aproape si oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectati si familiilor lor, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Inca din primele stadii ale pandemiei, Arctic a pus in aplicare un plan temeinic de pregatire si de actiune pentru a asigura masuri de preventie la cel mai inalt nivel in toate operatiunile sale, in sediul central si in fabrici.

Angajatii au primit toate echipamentele de protectie necesare in lupta impotriva raspandirii Covid-19, in conformitate cu protocolul pandemic al companiei si recomandarile autoritatilor.

Compania a intensificat masurile de curatenie si igiena, precum si frecventa igienizarii in timpul zilei, inclusiv igienizarea suplimentara a suprafetelor des utilizate.

Kituri de igiena au fost instalate in toate punctele de trafic si spatiile de facilitati, in timp ce toate zonele comune ale cladirilor si instalatiile sunt in permanenta dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajatilor.
In fabrici au fost puse covoare dezinfectante la portile de acces, precum si camere termice pentru verificarea temperaturii.

La depozitul de la fabrica din Gaesti au fost montate dispozitive de curatare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.

In plus, fata de aplicarea planului de preventie, menit sa protejeze sanatatea si siguranta angajatilor, Arctic a venit si in sprijinul celor din prima linie a luptei impotriva Covid-19, prin donarea a peste 1.300 de electrocasnice in valoare de peste 1,4 milioane RON la peste 90 de spitale si unitati medicale din toata Romania, inclusiv catre toate spitalele importante din judetul Dambovita.

Despre Arctic:

Arctic, liderul pietei de electrocasnice din Romania, este una dintre cele mai puternice companii din Romania, si in acelasi timp unul dintre cei mai importanti angajatori si exportatori ai Romaniei.

Compania detine cea mai mare fabrica de electrocasnice din Europa continentala, unitatea de la Gaesti producand pana in prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, detine si singura fabrica Industry 4.0 din Romania si una din putinele din Europa, fabrica din Ulmi, Dambovita, avand o capacitate de productie de 2.2 milioane de unitati pe an.

Despre Arçelik:

Fondat in 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucatori din industria de electronice si electrocasnice. Compania este prezenta in 146 de tari, are 30.000 de angajati, 23 de unitati de productie in 9 tari (Turcia, Romania, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India si Bangladesh) si 35 de companii si birouri de vanzari in intreaga lume. Compania detine 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) si este listata la Bursa de Valori din Istanbul”.

Related posts

GRECIA, OFICIAL IN FALIMENT. Cum ne afecteaza tragedia greaca

Lucy Ionesco

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi un proiect de hotarare prin care sunt stabilite sumele de bani ce vor fi incasate de fermieri in 2018

Ioana Badulescu

Kovesi, prima reactie dupa ce a castigat votul in comisia LIBE pentru functia de Procuror European

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult