13.3 C
România
27 septembrie 2022
Sport

Arena Nationala va putea gazdui meciuri, dar pe raspunderea FRF si a Primariei

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au încheiat inspecția Arenei Naționale, însoțiți de reprezentanți ai Guvernului și ai Federației Române de Fotbal. În urma vizitei ISU, s-a ajuns la un compromis: FRF și Primăria București vor putea folosi Arena Națională, dar pe propria răspundere, întrucât stadionul rămâne în continuare fără aviz, transmite Digi Sport pe  pagina online.

”Aspectele de legalitate vizează unele modificări legislative, adoptate ieri în Camera Deputaților, și anume că au fost propuse o serie de amendamente, printre care stabilirea unui termen de intrare în legalitate pentru obiectivele care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, așa cum este și Arena Națională. Aceste obiective au obligația de a obține acest act până la 31 decembrie 2016. Până la acest termen, obiectivele funcționează pe răspunderea beneficiarului din punct de vedere al asigurărilor măsurilor de securitate la incendii. Nu se supun la aceste excepții acele obiective la care se constată încălcarea gravă a securității la incendiu. Acelea vor fi oprite de la funcționare, dar nu este cazul Arenei Naționale”, a declarat colonelul Benone Duduc, adjunctul ISU.

Arena Națională, cel mai mare stadion din țară, a fost închis la începutul lunii noiembrie, întrucât s-a descoperit că nu are avizul ISU de funcționare, membrana din care este construit acoperișul retractabil fiind dintr-un material care nu este încadrat în legislația europeană și nu este omologat în România.

Astăzi, însă, după ce Steaua, Dinamo, dar și Federația Română de Fotbal au solicitat în diverse rânduri ca Arena Națională să fie redeschisă pentru jocuri.

Pe 26 martie, Arena Națională ar trebui să găzduiască meciul amical România-Spania, întrucât ibericii au solicitat explicit ca partida de pregătire să se desfășoare în Capitală, pe cel mai mare stadion din țară.

Sursa: Digi Sport

Related posts

Baza de pregatire a FRF de la Buftea face obiectul unei anchete DIICOT

Lucy Ionesco

REZULTATE NBA 4 NOIEMBRIE 2013. Goldan State, victorie categorica la Philadelphia

Bogdan

PARIORII SA DEA IN JUDECATA BET365, SUSTINE SEFA ONJN ODETA NESTOR. Ce se intampla cu pariorii?

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult