Bombardier B-52 - US Air Force
Externe

Armata americana, replica la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord. FOTO

Armata Statelor Unite a reactionat, in replica la testul nuclear anuntat de Coreea de Nord. Armata americana a trimis duminica un bombardier cu raza lunga de actiune B-52 sa survoleze Peninsula Coreeana, potrivit agentiilor internationale de presa, care citeaza DPA. Vezi FOTO mai jos de la actiunea US Air Force.

Bombardierul americanilor a zburat la altitudine mica deasupra orasului Osan din Coreea de Sud, intr-o demonstratie de forta.

Oficialii Comandamentului Pacific din SUA au tinut sa precizeze ca fortele militare ale SUA din regiunea Indo-Asia-Pacific vor continua sa coopereze cu partenerii si aliaţii sai regionali pentru a mentine stabilitatea si securitatea.

Dupa ce a survolat Peninsula Coreeana, bombardierul de tip B-52 s-a intors la baza sa din insula americana Guam, situata in Oceanul Pacific.

Citeste si: Kim Jong Un, despre testul nuclear: Un pas autodefensiv contra unei amenintari a SUA

Kim Jong-un a dat ordin ca toti barbatii din Coreea de Nord sa fie tunsi ca liderul suprem

Intr-o declaratie, amiralul Harry Harris Jr., comandantul Comandamentului Pacific al SUA, a declarat ca bombardierul a fost o demonstratie a angajamentului SUA fata de aliatii sai.

El a adaugat ca „test nuclear al Coreei de Nord este o incalcare flagranta a obligatiilor sale internationale.”

Testul nuclear, anuntat pe 6 ianuarie, a fost numit de autoritatile nord-coreene drept un „eveniment uimitor in lume”, acestea catalogandu-i pe americani ca o „banda de talhari”. Guvernul din Coreea de Nord a numit America drept cel mai mare dusman tarii lor.

Experti internationali au aratat ulterior ca datele seismice au indicat ca o explozie puternica a avut loc cu siguranta in ziua testului.

Sursa foto: US Pacific Command

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

[ot-caption title=”U.S. Pacific Command” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/U.S.-Air-Force-B-52.jpg”]

[ot-caption title=”U.S Pacific Command” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/U.S.-Air-Force-B-52-korea.jpg”]
[ot-caption title=”U.S. Pacific Command” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/us-pacific-command.jpg”]
[ot-caption title=”U.S. Pacific Command” url=”https://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2016/01/us-army.jpg”]

Articole asemănătoare

Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata

Lucy Ionesco

David Cameron a venit in Romania si s-a recules la clubul Colectiv

Lucy Ionesco

ONU se democratizeaza, dupa 7 decenii de alegeri secrete cu usile inchise

Lucy Ionesco