Greva la ROMATSA. Miercuri, 15 iulie, traficul aerian va fi aproape blocat pentru 2 ore
Social

Asociatia Construim Romania acuza angajatii ROMATSA de subminarea economiei

Angajatii de la ROMATSA au anuntat ca vor intra in curand in greva din cauza salariilor prea mici pe care le primesc in prezent. Au aparut insa numeroase voci care contesta motivatia unei eventuale greve a celor de la ROMATSA in conditiile in care o parte a controlorilor de trafic castiga chiar mai bine decat controlori de trafic de pe aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat aeroport european.

Cei mai vehementi contestatari ai angajatilor ROMATSA sunt cei de la Asociatia Construim Romania care considera greva anuntata de controlorii de trafic drept un act deliberat de sabotare a aviatiei comerciale din Romania si a economiei nationale.

Datele arata ca un angajat ROMATSA poate atinge si un salariu de 7.000 de euro pe luna in timp ce un controlor de trafic din Heathrow, un aeroport de patru ori mai mare decat aeroportul Henri Coanda, are un venit mediu lunar de 4.500 de euro.

“Veniturile lunare ale controlorilor de trafic din Uniunea Europeana sunt mai mici si chiar semnificativ mai mici decat cele ale controlorilor de trafic de la ROMATSA, in conditiile în care volumul de lucru per controlor de trafic aerian este net superior in tarile occidentale fata de Romania, datorita traficului aerian domestic si de tranzit mult superior celui din tara noastra”, sustine ONG-ul.

Greva controlorilor de trafic ROMATSA va paraliza traficul aerian din Romania

Stiri pe aceeasi tema

Un sfert din mierea de pe piata internationala este falsificata. Cum se falsifica mierea de albine

Ioana Badulescu

Rugaciune puternica de Sfantul Andrei. Ce traditii si obiceiuri trebuie respectate pentru sanatate si belsug

Teodora Badescu

Scoli inchise toata saptamana in Bucuresti (28 februarie, 1 si 2 martie 2018). Cursurile vor fi reluate in scoli pe 5 martie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult