Asociatiile de proprietari ar putea exclude de la cheltuielile de intretinere copiii sub 7 ani
Social

Asociatiile de proprietari ar putea exclude de la cheltuielile de intretinere copiii sub 7 ani

Asociatiile de proprietari ar putea exclude de la cheltuielile de intretinere copiii sub 7 ani, potrivit unei initiative legislative depuse la Parlament de mai multi senatori PNL. Proiectul de lege prevede ca asociatiile de proprietari pot decide sa excluda de la cheltuielile din intretinere copiii cu varsta sub sapte ani si sa reduca la jumatate costurile pentru copiii cu vaarste cuprinse intre 7 si 14 ani. 

Proiectul de lege, depus la Senat pe 31 mai, propune modificarea și completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, inițiativa modifică mai multe puncte ale articolului 47 care vizează cheltuielile asociațiilor de proprietari.

„(1) d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociațiilor de proprietari. Beneficiarii exceptați de la aceste cheltuieli sunt copiii cu vârsta de până la 7 ani. (2) Asociațiile de proprietari hotărăsc exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1), lit b) pentru copii cu vârsta de până la 7 ani. (2¹) Pentru copiii între 7-14 ani, plata pentru cheltuielile prevăzute la alineatul anterior pot fi reduse cu 50%, în funcție de decizia asociațiilor de proprietari”, se arată în textul proiectului de lege al PNL.

”Includerea minorilor care au sub 7 ani în numărul persoanelor care se plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică. Consumul realizat de aceşti copii minori nu se pate reflecta în contoarele de apă. De asemenea se poate face şi o excepţie prin reducerea aceluiaşi gen de cheltuieli şi pentru copiii de până în 14 ani, în condiţiile în care aceştia nu sunt consumatori care să provoace mari pierdri în bugetul imobilului, cheltuielile lor oricum sunt suportate de părinţi- proprietari ai locuinţelor în care stau”, explică liberalii în expunerea de motive.

Inițiativa PNL mai oferă posibilitatea proprietarilor să reamplaseze zidurile care nu fac parte din structura de rezistență a imobilului sau din proprietatea comună a blocului, în baza unei declarații pe proprie răspundere avizată de asociația de proprietari, cu o înștiințare a autorității locale. În forma actuală, Legea prevede obligația obținerii unei autorizații de modificare a construcției de la autoritatea locală și cu semnătura majorității proprietarilor.

Stiri pe aceeasi tema

CM Handbal: Romania a invins Ungaria cu scorul de 21-17 (8-10)

Bogdan

Sociolog: Condamnarea la inchisoare cu executare a lui Liviu Dragnea e un deficit major de imagine pentru PSD

Ioana Badulescu

LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 2 MARTIE 2017. Loteria Romana atrage cu premii mari la JOKER, 6 DIN 49 si 5 DIN 40

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult