-1.3 C
România
1 decembrie 2020
Economie

Astra Asigurari intra in faliment. ANUNT OFICIAL

Astra Asigurari va intra in faliment. Anuntul oficial a fost facut, miercuri, de presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu. Potrivit acestui anunt, ASF a decis miercuri, 26 august, retragerea autorizatiei de functionare pentru Astra Asigurari si va solicita intrarea in procedura de faliment a acestui asigurator.

Decizia ASF a fost luata in baza raportului facut de Administratorul Special, KPMG Advisory, care a stabilit incapacitatea vadita de plata a datoriilor exigibile cu disponibilitatile banesti ale Astra, scaderea marjei de solvabilitate sub jumatate fata de limita minima legala si imposibilitatea restabilirii redresarii financiare.

La 30 iunie 2015, Astra avea un coeficient de liciditate de 0,03 si un necesar de capital de 968 de milioane lei. Datoriile pe termen scurt ale Astra sunt de peste 200 milioane lei, a mai spus presedintele ASF.

„Astra Asigurari are 1,8 milioane de asigurati si 2,5 milioane de polite. Din calculele noastre, Astra ar avea de platit pentru aceste polite circa 700 milioane lei, iar Fondul de Garantare are disponibilitati de aproape 1 miliard de lei”, a spus Misu Negritoiu.

Foto: gandul.info

Stiri pe aceeasi tema

Black Friday la eMAG pe 20 noiembrie 2015

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2017. Controversa in noua lege a salarizarii, sindicatele au gasit o mare problema in diferentierea dintre salarii si indemnizatii

Delia Ion

Mega Mall, cel mai mare centru comercial din Bucuresti, si-a amanat deschiderea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult