Cum se simte pacientul voluntar care o oprit pentru cateva zile studiul AstraZeneca asupra vaccinului anti-coronavirus
Breaking News

AstraZeneca a decis sa combine vaccinul sau impotriva coronavirusului cu cel rusesc, Sputnik V

AstraZeneca a decis sa combine vaccinul sau impotriva coronavirusului cu cel rusesc, Sputnik V, si a anuntat ca va demara, in acest sens, teste clinice in incercarea de a spori eficacitatea vaccinului produs de catre compania britanica, transmit agentiile de presa internationale.

Dezvoltatorii vaccinului rusesc Sputnik V declarau recent ca AstraZeneca ar trebui sa combine vaccinul propriu cu cel rusesc, pentru a-i spori eficienta.

„Daca vor relua testele clinice, le sugeram sa incerce un tratament care sa combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienta. Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi utila pentru revaccinari”, sugerau, in noiembrie dezvoltatorii vaccinului rusesc intr-o postare publicata pe Twitter.

Testele clinice legate de combinarea celor doua vaccinuri vor fi initiate pana la finele acestui an, a declarat seful fondului suveran din Rusia care a finantat dezvoltarea vaccinului Sputnik V.

AstraZeneca a precizat intr-un comunicat ca ia in considerare posibilitatea combinarii vaccinurilor si ca va intia in curand discuti cu institutul rus Gamaleia, care a dezvoltat Sputnik V, pentru a vedea daca cele doua vaccinuri pot fi combinate cu succes.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca impreuna cu Universitatea Oxford are o eficacitate de 70,4%. Rusia a spus ca Sputnik V este, la randul sau, eficient in proportie de peste 90%, o valoare similara cu cea a vaccinurilor rivale de la Pfizer sau Moderna.

Aceasta cooperare, dintre una din cele mai valoroase companii de profil din Marea Britanie si un institut de cercetari finantat de guvernul rus dezvaluie, conform Reuters, presiunea pentru dezvoltarea unui vaccin eficient contra aceste pandemii care a ucis deja peste 1,5 milioane de oameni.

In plus, Moscova vede in aceasta cooperare un indelung asteptat vot de incredere acordat de un producator din Occident vaccinului Sputnik.

 

Articole asemănătoare

Romania, incotro? Troica institutionala vs politicienii penali, care se uita cu jind la alegatori in prag de locale

Lucy Ionesco

Pensiile vor fi distribuite la timp in luna septembrie, anunta Posta Romana

Lucy Ionesco

#PanamaPapers: Sunt asteptate noi dezvaluiri in circuitul banilor disparuti din economia Romaniei

Lucy Ionesco