Teodor Atanasiu
Politica

Atanasiu: PNL va vota pentru ridicarea imunitatii lui Nicolescu, Sova si Valcov. Vom filma votul

Vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat la RFI ca PNL va vota în favoarea cererilor DNA în cazul deputatului liberal, Theodor Nicolescu şi senatorilor PSD, Dan Şova şi Darius Vâlcov, precizand ca votul parlamentarilor PNL va fi filmat şi pus pe site-ul partidului. Atanasiu a tinut sa sublinieze ca s-a decis ca votul parlamentarilor PNL sa fie filmat, iar inregistrarea sa fie postata pe site-ul partidului „în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat”.

Teodor Atanasiu a explicat, la RFI, că „este o săptămână în care Partidul Naţional Liberal va arăta din nou că este de partea justiţiei. Vrem ca în această ţară să dispară aceste protecţii speciale pentru miniştrii parlamentari şi care nu pot fi anchetaţi sau arestaţi din acest motiv. Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori”.

Iti recomandam si: Alina Gorghiu: Victor Ponta afiseaza puternice resentimente fata de electoratul care nu l-a votat

Liderul PNL anunţă că votul parlamentarilor liberali va fi la vedere: „Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (…). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot”.

PNL militează pentru eliminarea filtrului parlamentar în cazul miniştrilor senatori sau deputaţi. „Noi am discutat foarte clar, am spus că nu trebuie să mai existe această protecţie specială a miniştrilor care sunt parlamentari şi că trebuie să găsim o procedură mult mai facilă de începere a urmăririi penale, respectiv de arestare în cazul celor care sunt în Parlament şi de aceea va fi scoasă din Constituţie, la propunerea noastră, această protecţie”, spune Atanasiu.

Teodor Atanasiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre noile cazuri de corupţie Nicolescu, Şova şi Vâlcov

Related posts

Prima femeie premier din istoria Romaniei isi incepe munca la Palatul Victoria sub auspicii nefavorabile. Iohannis a criticat dur primul an de guvernare PSD

Ioana Badulescu

Sevil Shhaideh ar putea fi vicepremier si ministru al Dezvoltarii in Guvernul Grindeanu

Delia Ion

ELECTORATA va fi pusa in practica abia din 2016

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult