Atentat la CHARLIE HEBDO: Cel putin 12 morti si 20 raniti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 7, 2015 14:07

Atentat la CHARLIE HEBDO: Cel putin 12 morti si 20 raniti

Un atentat terorist a avut loc, miercuri, in redactia ziarului francez de satira Charlie Hebdo, soldat cu cel putin 11 morti. Ziarul Charlie Hebdo este cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Reuters scrie ca 11 persoane ar fi decedat in atentat, insa presa internationala sustine ca numarul victimelor este neprecizat. Astfel, Reuters scrie ca cel putin 12 morti, 20 de raniti dintre care 4 in stare critica, datele fiind citate din bilantul oficial al Politiei franceze.

Cei doi atentatori ar fi parasit scena atentatului intr-o masina neagra, spune un martor citat de Le Monde. O parte dintre angajatii Charlie Hebdo s-au refugiat pe acoperis.

Atentatul din redactia Charlie Hebdo a constat in focuri de arma automata. Un tir intens de Kalasnikov a izbucnit pe bulevardul Richard-Lenoir, aflat in centrul Parisului, unde functioneaza redactia Charlie Hebdo. Potrivit celor de la AFP, printre cei atinsi de tir se numara si un politist.

Atacatorii ar fi doi barbati cu cagule negre, care au patruns in sediul ziarului cu pusti automate Kalasnikov. La jumatate de ora dupa intrarea lor in cladire au inceput sa se auda focurile de arma, iar ulterior atacatorii au parasit cladirea.

La ora 12.28, redactia Charlie Hebdo publica, pe contul de Twitter, un desen care il infatiseaza pe Al Baghdadi, liderul gruparii Statului Islamic, peste care apare textul: “Urari si lui Al Bghdadi”. In caricatura, acesta vorbeste la un microfon si spune “Si mai ales sanatate!”. Textul care insoteste imaginea este “Cele mai bune urari, apropo”.

UPDATE: Masina atacatorilor a fost gasita la Pantin, o suburbie a Parisului (Le Parisien). Presa franceza scrie ca cei doi atentatori vorbeau limba franceza fara accent strain.

Potrivit Le Monde, a murit si Charb, directorul si principalul caricaturist al Charlie Hebdo. El a murit in spital, in urma ranilor

14.40: In clipul video de mai jos se aud cei doi atacatori strigand L-am razbunat pe profetul Mahomed si l-am ucis pe Charlie Hebdo!

Casa Alba si premierul britanic au condamnat atacurile si si-au exprimat solidaritatea cu Franta. In Romania, premierul Ponta a anulat o prezentare a situatiei atragerii de fonduri europene

Despre Charlie Hebdo:

In noiembrie 2011 sediul parizian al publicatiei satirice Charlie Hebdo, care publicase o editie dedicata legii islamice sharia, cu “Mahomed redactor sef”, a fost distrus dupa ce a fost atacat cu cocktailuri molotov, iar site-ul saptamanalului sau a fost piratat.

Ulterior, in septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi cu profetul Mahomed “in pozitii indraznete”. Ca urmare, directorul publicatiei a anuntat ca site-ul a fost “blocat deoarece a fost piratat”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.