NOUL COD RUTIER 2015: AMENZI PENTRU DEPASIREA VITEZEI LEGALE. VEZI LIMITELE DE VITEZA DIN CODUL RUTIER
Social

ATENTIE SOFERI! Se schimba viteza maxima cu care se va putea circula in localitate!

Soferii din Romania ar putea beneficia de pe urma unui proiect de lege inregistrat de curand la Senat pentru dezbatere. Textul proiectului prevede ca viteza maxima cu care vor putea fi tranzitate localitatile prin care trec drumuri nationale si europene sa creasca la 60 de km/h fata de 50 km/h cum prevede legea in acest moment.

Daca proiectul va fi votat in Parlament si apoi publicat in Monitorul Oficial, va duce la cresterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din Romania si, in mod concret, la reducerea duratei calatoriilor rutiere.

Aceasta masura nu se va putea aplica insa in orase si municipii, acolo unde viteza maxima legala este stabilita doar cu avizul Politiei Rutiere. Chiar si in aceste conditii, o astfel de lege ar fi primita cu bucurie de conducatorii auto, in conditiile in care toate autovehiculele, indiferent de categoria lor, ar putea circula in localitate cu maximum 60 km/h dar doar daca pe un anume tronson de drum nu este stabilita o alta limita de viteza.

Scopul proiectului de lege propus pentru dezbatere in Parlament are si scopul de a veni in sprijinul transportatorilor si investitorilor din Romania, care vor beneficia de un timp redus de transport al marfurilor.

Articole asemănătoare

Academia Navala din Constanta, perchezitionata de procurorii militari. Mai multi profesori ar fi luat mita pentru a promova examene

Delia Ion

DECIZIA IN CAZUL MONICA RIDZI: 5 ani de inchisoare cu executare

Lucy Ionesco

Sf. Dumitru, sarbatoarea care aduce mii de pelerini in Bucuresti in perioada 24 – 29 octombrie 2017. Vor fi restrictii in trafic

Ioana Badulescu