Infotrafic

ATENTIE SOFERI! VREMEA S-A INRAUTATIT, PE CE DRUMURI SUNT PROBLEME IN TRAFIC (12 octombrie 2015)

Atentie, soferi! Vremea s-a inrautatit in ultimele 24 de ore, iar soferii sunt atentionati de Centrul Infotrafic sa circule cu prudenta si echipati cu pneuri corespunzatoare, in conditiile in care pe mai multe drumuri din tara s-a asezat un strat de polei sau de zapada. 

Va prezentam mai jos situatia din trafic la nivel national, conform datelor primite de la Centrul Infotrafic.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe mai multe drumuri naţionale se circulă îngreunat din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului. Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.).

IARNA PESTE ROMANIA! A nins ca-n povesti la Suceava, traficul rutier este restrictionat. FOTO

De asemenea, Centrul Infotrafic ii sfatuieste pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum. Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

Referitor la circulaţia în condiţii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

De aceea, politistii recomanda ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri. De asemenea, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi, ca atare, atenţionăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Nu în ultimul rând, cei de la Infotrafic roaga conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

DRUMURI INCHISE LUNI, 18 IANUARIE 2016. DATE INFOTRAFIC

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC: Situatia traficului rutier. Atentie pe DN39 in judetul Constanta

INFOTRAFIC, DRUMURI INCHISE 14 NOIEMBRIE: Date actualizate despre starea drumurilor dupa ninsori. UPDATE

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult