Atentionare a inspectorilor de munca privind agentiile false pentru plasarea fortei de munca in strainatate
Social

Atentionare a inspectorilor de munca privind agentiile false pentru plasarea fortei de munca in strainatate

Inspectorii de munca atrag atentia asupra falselor agentii pentru plasarea fortei de munca in strainatate, pe fondul cresterii cererilor de angajari in aceasta perioada.

Cei care vor sa obtina un loc de munca in stranatate trebuie sa fie atenti la persoanele neautorizate care intermediaza astfel de oferte, pentru a evita cazurile de trafic de persoane, avertizeaza autoritatile.

Persoanele interesate de gasirea unui loc de munca peste hotare sunt sfatuite sa se apeleze numai la agentii autorizate pentru plasarea fortei de munca, nicidecum la persoane necunoscute.

Comisarul-sef Augusta Bora, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane: Nu pleci nicaieri sa muncesti inainte de a semna un contract de munca si inainte de a sti exact ce inseamna, tot ce scrie in acel contract de munca. Trebuie neaparat sa aveti un contract in limba romana si pe care sa-l cititi cu atentie. Daca vi se ofera conditii care par mult mai bune decat sunt in realitate, este prea frumos ca sa fie adevarat.

Este foarte important sa nu dati actele – cartea de identitate sau pasaportul – nici unei alte persoane decat autoritatilor, nu conducatorului de grup, nu soferului de autobuz sau de microbuz.

Avertismentele vin pentru prevenirea inselatoriilor si traficului de persoane, un fenomen deosebit de grav, care este prezent in majoritatea statelor europene.

Stiri pe aceeasi tema

Stimulentul de risc pentru personalul din invatamant a fost aprobat. Mai e doar un pas pentru a intra in vigoare

Teodora Badescu

Bilant coronavirus, 25 septembrie: Numar crescut de infectari si de pacienti internati la ATI

Cristiana Petrariu Bota

Ce salariu va avea Patriarhul Daniel, dupa noua lege a salarizarii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult