Atentionare de calatorie pentru romanii care merg in Grecia
Externe

Atentionare de calatorie pentru romanii care merg in Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat o atentionare de calatorie pentru romanii care intentioneaza sa ajunga sau sunt deja in Grecia. Potrivit unui comunicat de presa, cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena, trebuie sa stie ca fermierii greci au anuntat instituirea unor blocaje rutiere.

Iata lista blocajelor rutiere prezentata de MAE:

· Argos Orestiko, pe axa verticala a Egnatia Odos, pe drumul care duce spre Vama Krystallopigi (frontiera cu Albania), in perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2017;

· Agia Kyriaki, pe axa verticala a Egnatia Odos, in intersectia Siatistas, pe o perioada nedeterminata, incepand de astazi, 30 ianuarie 2017.

· Intersectia Antigonos, pe DN Florina – Edessa, pe perioada nedeterminata, incepand de astazi, 30 ianuarie 2017.

· Intersectia Kefalovrysi ti Agio Nikolao – Vonitsa, in zona Etoloakarnania.

· La o distanta de 2,5 km de vama Evzoni (frontiera cu Macedonia) si la o distanta de 1 km de intersectia Idomeni.

· Zona Egio, DN Patra – Corint, zilnic, in intervalul 17:00 – 20:00.

· Caile de acces spre aeroportul Macedonia din Salonic.

· Statiile de taxare din Malgara, Macedonia Centrala.

Cetatenii romani afectati de situatia din atentionare, pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879 si +302106728875, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al Ambasadei Romaniei la Atena: +306980833448.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet www.atena.mae.ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in “App Store” si “Google Play”), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Related posts

Bilant negru in Spania! 394 de decese in ultimele 24 de ore si 28.572 de persoane infectate

Lucy Ionesco

Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata

Lucy Ionesco

Marea Britanie, absenta de la ceremoniile de la Paris. Printul Charles, Theresa May si Jeremy Corbin au participat la ceremoniile traditionale de la Londra

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult