-2.8 C
România
1 decembrie 2020
Atentionare OMS: Neefectuarea vaccinurilor creste riscul aparitiei de epidemii
Externe

Atentionare OMS: Neefectuarea vaccinurilor creste riscul aparitiei de epidemii

OMS atrage atentia ca neefectuarea vaccinurilor creste riscul aparitiei de epidemii. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda efectuarea obligatorie a vaccinurilor pentru difterie, oreion, pertussis (tusea convulsiva), poliomielita, rubeola, rujeola si tetanos.

Expertii OMS precizeaza ca neefectuarea vaccinurilor duce la scaderea imunizarilor, ceea ce are drept efect producerea deceselor, care sunt fatale mai ales in cazul copiilor, in cazul izbucnirii unor epidemii.

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au doua mari urgente in prezent si in urmatoarea perioada: ebola si reaparitia poliomielitei in Asia, existand pericolul ca ea sa se propage si in Europa.

Citeste si: Proiect Casa Nationala de Asigurari de Sanatate: Cei care refuza cardul de sanatate sunt obligati sa prezinte adeverinta de asigurat

OMS, „Organizatia Mondiala a Sanatatii” (sau WHO – acronimul in limba engleza a denumirii World Health Organization) cu sediul central la Geneva a fost infiintata la 7 aprilie 1948, avand in prezent 193 de state membre. Are reprezentante in 147 de tari si 6 birouri regionale. 

Organizatia Mondiala a Sanatatii este o organizatie internationala care are rolul de a mentine și coordona situatia sanatatii populatiilor pe glob.

Stiri pe aceeasi tema

Incendiu la Camden Market din Londra, zeci de pompieri se lupta cu flacarile – RoNews.co.uk

Ioana Badulescu

Iulian Fota, despre atentatele de la Paris: Charlie Hebdo a fost doar o mutare de deschidere intr-o partida de sah

Cristiana Petrariu Bota

Kim Jong Un, despre testul nuclear: Un pas autodefensiv contra unei amenintari a SUA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult