2.1 C
România
21 septembrie 2021
ATM-urile ar fi trebuit, din 3 martie, sa afiseze pe ecran comisioanele percepute la tranzactii
Economie

ATM-urile ar fi trebuit, din 3 martie, sa afiseze pe ecran comisioanele percepute la tranzactii

ATM-urile ar fi trebuit sa afiseze pe ecran, din 3 martie, comisioanele percepute pentru diferitele tranzactii. Proiectul de ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) prevede si o perioada de gratie de o luna, timp in care bancile care nu si-au actualizat inca sistemul informatic pot sa redreseze acest aspect.

Bancile ar fi trebuit ca, din 3 martie, sa afiseze pe ecranele terminalelor ATM  toate informatiile legate de costurile tranzactiei in suma exacta, pentru ca posibilii consumatori sa decida singuri daca renunta sau nu la efectuarea acesteia.

Te-ar putea interesa si: Plăţile cu bitcoin, posibile şi în România

Transferurile din cont, plata facturilor, interogarea soldurilor sunt, de asemenea, operatiuni bancare pe care Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vrea sa le reglementeze.

In vara anului 2014, ANPC s-a izbit de protestele bancherilor, care au sustinut ca sistemele infomatice care ar fi trebuit introduse in terminalele ATM-urilor sunt si costisitoare, si dificil de implementat.

Stiri pe aceeasi tema

Sectorul imobiliar in 2015: Preturile locuintelor s-au stabilizat, sunt mai putini speculatori

Cristiana Petrariu Bota

Bianca Tudor lanseaza Elite Business Club si la Lisabona, pe 16 noiembrie: Este un concept care vine ca un instrument de business development pentru antreprenori si companii

Ioana Badulescu

SCANDALUL VOLKSWAGEN: Pagube de miliarde de euro in scandalul noxelor. Credibilitatea Europei, stirbita

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult