-4.6 C
România
26 ianuarie 2022
Au invins Google! Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan au uimit mediul IT conectandu-se la internet folosind sunetul
IT/Stiinta

Au invins Google! Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan au uimit mediul IT conectandu-se la internet folosind sunetul

Trei tineri din Cluj revolutioneaza internetul. Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan au inventat o solutie tehnologica prin care se poate realiza conexiunea la internet doar prin intermediul sunetului, fara trafic de date. Tinerii clujeni au prezentat la New York (la TechCrunch Disrupt) solutia tehnologica prin care pot conecta patru miliarde de oameni (care nu beneficiaza de conexiune la internet) la reteaua www folosind sunetul in loc de trafic de date. Reprezentantii Google, prezenti la eveniment, au ramas fara cuvinte la ideea prezentata de romani, in conditiile in care atat Google, cat si Facebook, cauta de ani de zile o solutie asemanatoare.

Vlad Iuhas, unul dintre tinerii clujeni care a creat noua tehnologie, a explicat ca solutia poate fi implementata chiar de acum, fara nicio investitie in infrastructura. Prin conexiunea la internet prin noua tehnologie orice aplicatie va fi functionala, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plati online. Mai mult, Vlad Iuhas spune ca noua solutie tehnologica nu presupune niciun cost pentru utilizator.

HotWeek.ro iti recomanda si: Infomatrix sau despre lumea unei noi generatii. Interviu cu Eugenie Posdarascu, decanul Facultatii de Stiinte Exacte si Ingineresti din cadrul Universitatii Hyperion

„Am creat o tehnologie care permite apicatiilor mobile sa functioneze fara trafic de date, fara o conexiune la internet. Folosim infrastructura existenta a operatorilor de telefonie locala pentru a transmite continut catre orice telefon mobil, prin canalul vocal. Solutia noastra poate fi implementata acum si nu necesita nicio investitie in infrastructura. Putem face sa functioneze orice aplicatie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plati online, fara trafic de date, fara costuri pentru utilizator, sau cu niste costuri foarte mici”, a spus Vlad Iuhas.

Pangea Communications, asa cum este denumita tehnologia bazata pe un soft special, transforma datele de pe o anumita pagina de internet in unde sonore pe care le transfera apoi, printr-un apel scurt, catre telefonul mobil. Aplicatia face ca telefonul sa demoduleze aceste unde si sa le reconstruiasca pentru a face accesibila informatia prin afisare pe ecranul telefonului.

Relizata pentru a-i conecta la internet pe cele patru miliarde de oameni care acum nu au acces la aceste servicii, inventia clujenilor de la Pangea se arata una de mare perspectiva.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

[ot-caption title=”Au invins Google!” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/06/vlad-iuhas1.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Primul pasager care a circulat cu o capsula hiperloop este o romanca: Sara Luchian

Cristiana Petrariu Bota

Laserul de la Magurele va avea un nou calendar de constructie si instalare a echipamentelor

Cristiana Petrariu Bota

Stephen Hawking: Suprapopularea planetei ii va aduce finalul pana in anul 2600

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult